Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în Thailanda: Koh Samui vs Krabi

Sejur Exotic Travel Tips

Thailanda este considerată "cea mai exotică țară de pe continentul asiatic" și pe bună dreptate! Insulele și provinciile sale sunt cunoscute în întreaga lume pentru plajele minunate și atmosfera incredibilă.

Iar Koh Samui și Krabi sunt printre preferatele turiștilor! Iată de ce:

LOCALIZARE

Koh Samui este cea de-a treia insulă ca mărime a Thailandei, amplasată în Golful Siam, pe coasta estică a țării. Are o suprafață de cca. 250 km² și este vizitată anual de cca. 1,5 milioane de turiști. Provincia Krabi este amplasată pe coasta vestică a Thailandei, între Phang Nga și Trang, cu peste 150 insule și o linie de coastă de 150 km.

CÂND SĂ MERGI

Ambele destinații se bucură de un climat tropical, cu temperaturi ridicate tot timpul anului, în jurul valorii de 32°C. În Koh Samui, climatul este definit de trei sezoane: sezonul uscat (decembrie - februarie), sezonul fierbinte (martie - august) și sezonul ploios (septembrie - noiembrie), iar perioada propice de vizitare a insulei este între decembrie și aprilie, când zilele sunt calde și uscate.

În Krabi, climatul este definit de două sezoane, uscat și ploios. Sezonul uscat se desfășoară între decembrie și aprilie, iar sezonul ploios între mai și noiembrie, cu cele mai mari cantități de precipitații înregistrate în septembrie și octombrie. Perioada optimă de vizitare este între ianuarie și martie, când condițiile sunt perfecte: ape calme, cer senin, temperaturi moderate și șanse foarte mici de averse.

ACTIVITĂȚI

Pentru cei ce își doresc o vacanță activă, nu doar să stea la plajă, ambele destinații oferă numeroase posibilități de distracție și agrement. Printre principalele atracții din Koh Samui se numără grădinile cu fluturi, formațiunile stâncoase de la Lamai Bay, fermele ce prelucrează nucile de cocos și centrele de masaj tradițional. În nord-vestul insulei se află Parcul Național Angthong, cu 40 de insule și un lac imens cu apă sărată, "Tale Nai", numit și "Marea Interioară". În Krabi, cele mai apreciate activități sunt island-hopping, snorkeling, scuba diving sau drumețiile prin junglă. Nu trebuie ratate Parcul Național Thung Teao, recunoscut pentru bogata biodiversitate și lagunele cristaline, izvoarele termale Klong Thom sau Cimitirul Scoicilor, ce constă în straturi de fosile formate din scoici pietrificate vechi de peste 75 milioane ani.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege acum vacanța potrivită pentru tine din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®, Koh Samui sau Krabi!