Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Evenimentele lunii septembrie - Munchen vs Milano

Travel Tips CityBreak Special

Munchen și Milano sunt două orașe animate, cu o viață culturală bogată și pregătite tot timpul să le ofere vizitatorilor experiențe inedite.

Dacă plănuiți o vacanță în luna septembrie într-unul din cele două orașe, iată ce nu trebuie să ratați:

MUZICĂ

Și în luna septembrie, ca pe tot parcursul anului, Munchen și Milano se bucură de spectacole muzicale impresionante, pe placul tuturor turiștilor. În Munchen, în primul week-end al lunii septembrie are loc ISARINSELFEST, un festival ce reînvie tradiția secolului 19, de a merge între cele două poduri de pe râul Isar, Ludwig și Maximilian. Cele 6 scene vor găzdui peste 70 artiști. La finalul lunii, pe 29 septembrie, tot în Munchen va avea loc ANDER ART FESTIVAL. Amplasat în Odeonsplatz, acestea celebrează diversitatea culturală a orașului prin muzică de diferite genuri, pentru toate generațiile.

Festivalul MITOSETTEMBREMUSICA, ce are loc în Milano și Torino, se va desfășura între 3 și 19 septembrie și va aduce pe scenă spectacole inedite și diverse, de la muzică clasică la jazz, rock și pop, pe ritmuri contemporane, dar și populare. Iubitorii de muzică clasică și operă nu trebuie să rateze spectacolele celebre de la Teatro alla Scala, unde se vor putea delecta și în luna septembrie cu opere ale unor legende precum Rossini, Verdi sau Puccini.

SPORT

În ceea ce privește evenimentele sportive, atât în Munchen, cât și în Milano, în septembrie se desfășoară meciuri de fotbal din campionatele interne. În Munchen, pe 30 septembrie se încheie expoziția din cadrul Muzeului BMW, expoziție ce a început în luna martie și care arată vizitatorilor evoluția celebrului brand automobilistic de-a lungul anilor. În același domeniu, cel automobilistic, are loc la Monza, în apropiere de Milano, în primul week-end al lunii, Marele Premiu de Formula 1 al Italiei.

ALTE EVENIMENTE

În Munchen, pe 1 septembrie are loc FESTIVALUL HOLI, un festival al culorilor ce își are rădăcinile în India. Semnifică victoria binelui împotriva răului și este sărbătorit de oameni prin aruncarea de pulberi colorate și de apă colorată unii în alții. Tot aici, între 15 și 20 septembrie, se desfășoară IBA, târgul internațional de brutărie și patiserie. De asemenea, pe 22 septembrie începe în Munchen OKTOBERFEST, cea mai mare sărbătoare a berii din lume.

În Milano, între 18 și 24 septembrie are loc SĂPTĂMÂNA MODEI, cel mai important eveniment de modă al anului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu pierde niciun eveniment și alege destinația preferată: Munchen sau Milano.