Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 deserturi de neratat în Europa

Travel Tips CityBreak Special

Cum desertul este cea mai bună parte a unei mese, este bine să știi ce să încerci atunci când vizitezi o țară nouă.

Iată cinci dintre cele mai faimoase deserturi europene:

✔ Macarons, celebrele fursecuri franțuzești din bezea cu diverse umpluturi sunt considerate a fi cel mai rafinat desert din lume. Deși originea europeană a acestora este legată de italieni, francezii sunt cei care au adoptat și au îmbunătățit rețeta, aducând fursecurile la gustul și înfățișarea pe care le adorăm astăzi cu toții!

✔ Churros, numite și “gogoși spaniole”, sunt deserturi iubite în toate țările vorbitoare de limbă spaniolă. Cu o formă alungită, ca niște baghete, au un gust deosebit atunci când sunt stropite cu ciocolată din belșug!

✔ Tiramisu este cel mai faimos desert italian, originar din Toscana. Preparat din pișcoturi savoiardi, cremă de mascarpone și cafea, tiramisu este un desert pe placul tuturor, ce se regăsește în meniurile restaurantelor din întreaga lume.

✔ Sachertorte este desertul preferat al austriecilor, considerat a fi cea mai bună prăjitură de ciocolată creată vreodată. Servit pentru prima dată la Hotelul Sacher în 1832, tortul este creat din chec de ciocolată cu straturi de gem de caise în interior și acoperit cu glazură de ciocolată. Bine de știut este faptul că gustul original se regăsește doar în Salzburg și Viena, acolo unde există hoteluri Sacher.

✔ Pasteis de Nata sunt tarte cu cremă de ou ce își au originea în Portugalia. Istoria lor merge până în anul 1837, când călugării de la Mănăstirea Jeronimos, din apropierea Lisabonei, au deschis prima patiserie care comercializa celebrele deserturi, patiserie ce încă mai există și astăzi!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este timpul să deguști cele mai delicioase deserturi ale Europei. Alege un CityBreak Special din Colecția Culorile Orașului™!