Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Confruntarea săptămânii: Costa Brava vs Kusadasi

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Costa Brava este una din principalele destinații de vacanță ale Spaniei, pe când Kusadasi atrage mare parte din turiștii ajunși pe litoralul Turciei. Cele două destinații impresionează prin frumusețea peisajelor și calitatea serviciilor.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Costa Brava este situată în nord-estul Spaniei, în provincia Girona din Catalonia, de la nord de Blanes până la granița cu Franța și se întinde pe 160 km de coastă. Kusadasi este situată pe coasta vestică a Turciei, la 90 de km sud de Izmir. Avantajul este că în Kusadasi se poate ajunge și cu mașina, iar cei 1280 km pot fi parcurși în cca. 18 ore.

PLAJE

Ambele destinații se remarcă prin plajele cu peisaje atrăgătoare, variate, atât întinse și aglomerate, cât și ascunse, izolate, premiate cu distincția Blue Flag pentru curățenie. În Costa Brava, cele mai populare printre turiști sunt plajele Empuriabrava - cea mai largă plajă din Costa Brava, Tamariu - preferată de familiile cu copii sau Cala Rovira, ce se remarcă prin nisipul fin și accesul facil. În Kusadasi se remarcă Ladies Beach - cea mai populară dintre plajele stațiunii, Long Beach - recomandată fanilor sporturilor nautice și Kustur Beach - ce se remarcă prin apa limpede.

ATRACȚII

Pentru cei care își doresc și altceva în afară de relaxarea pe plajă, ambele destinații oferă atracții interesante. Costa Brava este situată la doar o oră distanță de Barcelona, așa că superbul oraș nu trebuie ratat. În Kusadasi, pot fi admirate mai multe moschee în centrul orașului, iar în apropiere pot fi vizitate cele patru cetăți antice: Izmir, Priene, Milet și Didim, dar și ruinele cetății Troia sau cetatea Efes.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege acum vacanța potrivită pentru tine: Costa Brava sau Kusadasi!