Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 piețe de flori din Europa

Travel Tips CityBreak Special

Dacă iubești florile și culorile vii ce înfrumusețează orașele Europei, piețele de flori te vor inspira și îți vor face călătoria mai veselă.

Iată care sunt cele mai frumoase piețe de flori ale Europei.

✔ Bloemenmarkt, aflată în Amsterdam, este singura piață plutitoare de flori din lume. Pontoanele sunt amplasate pe canalul Singel de la deschiderea pieței, în 1862, când negustorii își vindeau produsele direct din ambarcațiunile ancorate.

✔ Columbia Road Flower Market este amplasată în estul Londrei, a fost inaugurată în 1869 și se deschide doar în zilele de duminică. Pe lângă buchete imense, flori de grădină sau în ghiveci, poti fi cumpărate de aici și ustensile de grădinărit.

✔ Marché Aux Fleurs este situată lângă Catedrala Notre Dame din Paris, fiind deschisă aici de peste 200 ani. Gama de flori este variată, putând fi admirate și specii exotice sau rare.

✔ Campo de’ Fiori se află în Roma și este cea mai celebră piață de flori a Italiei. Este amplasată în piața cu același nume, nume care datează din Evul Mediu, când pe locul pieței era chiar o pajiște. Pe lângă flori, mai pot fi achiziționate și fructe și legume.

✔ Marché des Fleurs din Bruxelles este situată chiar în Grand Place, aducând o pată de culoare și prospețime chiar în piața centrală a orașului. De neratat este însă Covorul de Flori din Bruxelles, un eveniment bienal ce are loc în Piața Grand Place de peste 40 ani. O dată la doi ani, în luna august, timp de 4 zile, peste un milion de flori sunt așezate în diverse forme, pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege acum o vacanță inedită în care să descoperi cele mai frumoase orașe ale Europei din Colecția Culorile Orașului™!