Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Sunny Beach vs Halkidiki

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Sunny Beach este cea mai animată stațiune a Bulgariei, iar Halkidiki este peninsula grecească cu taverne animate, sate tradiționale și plaje întinse - două destinații iubite de români și apreciate pentru serviciile lor.

Tu pe care o alegi?

ACCESIBILITATE

Stațiunea Sunny Beach se află în sudul litoralului bulgăresc, aproape de portul Burgas. Între București și Sunny Beach sunt cca. 490 km, distanță ce poate fi parcursă în aproximativ 5,5 ore. În ceea ce privește Halkidiki, distanța este de aproximativ 750 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia - Salonic. Deși mai îndepărtată decât litoralul bulgăresc, nu putem spune că Halkidiki este greu accesibilă. De altfel, distanța București - Halkidiki poate fi parcursă în circa 10 ore.

PLAJE

În Sunny Beach, plaja stațiunii se întinde pe o lungime de 7 km și are o lățime de 30 - 40 metri. Aceasta se remarcă prin calitatea serviciilor oferite și prin curățenie, motiv pentru care a primit și distincția “Blue Flag”. În ceea ce privește Halkidiki, plajele distribuite pe cele trei brațe ale peninsulei sunt numeroase și variate. Acestea se remarcă prin nisipul fin, apa limpede, dar și vegetația bogată din împrejurimi. Cele mai apreciate plaje sunt Nea Kallikratia, Hanioti, Sani sau Nikiti.

PENTRU FAMILII CU COPII SAU CUPLURI TINERE?

Sunny Beach se adresează tuturor tipurilor de turiști, atât familiilor cu copii, cât și cuplurilor tinere sau tinerilor dornici de distracție. Recunoscută ca fiind cea mai animată stațiune a Bulgariei, aceasta oferă adulților posibilitatea practicării sporturilor de apă sau distracția în animatele cluburi de noapte, iar copiii au parte de parcuri acvatice cu piscine și trambuline gonflabile, locuri de joacă, restaurante speciale, programe de animație și alte surprize.

Același lucru îl putem spune și despre Halkidiki, care oferă de asemenea activități pentru toate tipurile de turiști. În afara relaxării pe plajă, turiștii pot alege între scuba diving, echitație, drumeții sau ciclism sau vizitarea de monumente culturale, religioase și istorice.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât ce alegi? Solicită-ne acum vacanța în destinația preferată: Sunny Beach sau Halkidiki!