Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele verii: Roma vs Madrid

Travel Tips CityBreak Special

Roma și Madrid sunt două dintre orașele preferate ale europenilor și nu numai, cu o bogată viață culturală, cu nenumărate atracții și cu surprize de tot felul pentru vizitatorii lor.

Dacă plănuiți să mergeți în această vară în Roma sau Madrid, iată ce nu trebuie să ratați:

IUNIE în Roma și Madrid

În Roma, în luna iunie este în plină desfășurare ROMA SUMMER FEST, ce are loc între 26 mai și 1 august. Festivalul se desfășoară în aer liber, în Auditorium Parco della Musica și cuprinde cca. 40 concerte ale unor artiști internaționali, printre care Arctic Monkeys, LP and Tom Walker, Hollywood Vampires, Alanis Morissette sau Ringo Starr. Pe 21 iunie are loc FESTA DELLA MUSICA, festival ce a ajuns la cea de-a 33-a ediție și aduce concerte gratuite pe străzile sau în parcurile orașului. Pe 29 iunie se sărbătorește “SAN PIETRO E PAOLO”, sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel, protectorii Romei.

În Madrid, PHOTOESPAÑA este un festival de fotografie și arte vizuale ce se desfășoară între 6 iunie și 26 august. SUMA FLAMENCA are loc între 5 și 24 iunie și sărbătorește pasiunea și intensitatea dansului flamenco.

IULIE în Roma și Madrid

EXPO TEVERE este un târg de arte și meșteșuguri ce se desfășoară în prima jumătate a lunii iulie pe malurile Tibrului, între Ponte Sant'Angelo to Ponte Cavour, cu mâncăruri artizanale, vinuri, măsline și uleiuri. În ultimele două săptămâni ale lunii, FESTA DEI NOANTRI este o sărbătoare religioasă, în cadrul căreia statuia Sfintei Maria del Carmine este mutată din biserică în biserică în cartierul Trastevere.

În Madrid, între 5 și 9 iulie are loc spectacolul de modă MERCEDES BENZ FASHION WEEK la IFEMA Feria de Madrid. Între 12 și 14 iulie se desfășoară MAD COOL FESTIVAL, un festival rock, pop și muzică alternativă care, deși se află doar la a treia ediție, aduce pe scenă nume recunoscute la nivel internațional.

AUGUST în Roma și Madrid

FESTA DELLA MADONNA DELLE NIEVE are loc în Roma și celebrează legenda unei ninsori miraculoase ce a căzut în secolul al 4-lea, în luna august, un semnal pentru construirea bisericii Santa Maria Maggiore. O repunere în scenă cu zăpadă artificială are loc în fiecare an pe 5 august. FERRAGOSTO se sărbătorește pe 15 august cu muzică și dansuri în întreg orașul. Totodată, august este luna în care se reia campionatul italian de fotbal, Serie A.

VERBENA DE LA PALOMA este cea mai populară petrecere a verii în Madrid, sărbătorită pe 15 august. Madrilenii ies pe străzile decorate de sărbătoare îmbrăcați în tradiționalele costume “chulapo“ și dansează până la venirea zorilor. Asemănătoare acestei sărbători, deși cu mai puțini participanți, sunt Fiestas de San Cayetano, între 6 și 8 august, și Fiestas de San Lorenzo, timp de 3 zile în jurul datei de 10 august.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât? Nu rata evenimentele verii în Roma și Madrid!