Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII ÎN GRECIA: insule vs continent

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Grecia este o țară deosebită, în care ai ceva nou de descoperit de fiecare dată când o vizitezi. La fiecare pas te întâmpină locuri interesante și peisaje deosebite ce așteaptă să fie descoperite. Împărțită într-o parte continentală, peninsulară, dar și o parte insulară, Grecia este o țară spectaculoasă, accesibilă tuturor.

Tu unde alegi să mergi?

LOCAȚIE & DISTANȚĂ

În multe dintre cazuri, distanța până la destinația de vacanță și timpul petrecut pe drum constituie un important argument în alegerea acesteia. Insulele Greciei, deși mai îndepărtate, au avantajul transportului cu avionul. Astfel, o cursă charter până în Corfu durează 1,5 ore, până în Creta sau în Rhodos, cca. 1 oră și 50 minute, iar până în Zakynthos, cam 1 oră și 40 minute. Dar dacă mergeți cu mașina, trebuie să știți că o călătorie până în Thassos durează 9 - 10 ore, până în Lefkada, 14 ore sau până în Corfu, 14 - 15 ore.

Dacă alegeți zona litorală a continentului, veți parcurge cca. 750 km până în Halkidiki în circa 10 ore sau 725 km până în Paralia Katerini în 9 ore.

PLAJE

Plajele Greciei sunt superbe, curate, întinse și dispun de numeroase facilități. Unele dintre acestea se găsesc anual în topul celor mai frumoase plaje europene. Dacă vorbim de partea insulară a Greciei, cele mai populare plaje sunt plaja Navagio din Zakynthos, plaja Elafonisi din Creta, plaja Canal d'Amour din Corfu, plaja Golden Beach din Thassos sau plaja Porto Katsiki din Lefkada. Pe continent, peninsula Halkidiki dispune de plaje superbe, precum Lagomandra, Toroni, Sarti, Possidi sau Agios Ioannis.

ACTIVITĂȚI

În afara relaxării pe plajă, stațiunile grecești oferă multe alte posibilități de petrecere a timpului liber, de la sporturile nautice la echitație, drumeții sau ciclism sau la vizitarea monumentelor culturale, religioase și istorice. În Zakynthos nu trebuie ratate un tur cu vaporul în jurul insulei, explorarea Grotelor Albastre, admirarea apusurilor de soare, experiența serilor tradiționale grecești. Creta impresionează prin Palatul Knossos, Muzeul de Arheologie din Heraklion, Zidurile Venețiene, iar Rhodos se remarcă prin orașul vechi cu cele 11 porți de intrare, Acropola, ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo, Stadionul, Gymnasiumul și Teatrul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Noi ți-am pregătit ofertele pentru vacanță, e rândul tău să alegi alegi: insulele sau partea continentală a Greciei!