Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje fabuloase în Costa Blanca

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Costa Blanca sau “Coasta Albă” este regiunea de coastă de la Marea Mediterană, amplasată în provincia Alicante din sud-estul Spaniei. Cu o lungime de peste 200 km, aceasta se remarcă prin apele de culoarea turcoazului, plajele întinse, cu nisip, dar și prin viața de noapte animată.

Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Costa Blanca.

✔ Arena Bol este o plajă impresionantă, ce se întinde pe cca. 1200 metri de nisip auriu. Este cea mai populară plajă a stațiunii Calpe datorită facilităților sale, dar și datorită faptului că de aici se poate admira simbolul Costei Blanca: “Peñon de Ifach”, o rocă calcaroasă ce răsare din mare.

✔ Les Deveses este situată în stațiunea Denia și are o lungime impresionantă, de cca. 4,8 km. Este renumită printre practicanții de windsurfing și kitesurfing, datorită condițiilor excelente pentru practicarea acestor sporturi.

✔ El Moraig se află în micul sat Benitachellm, însă oferă priveliști impresionante, fiind înconjurată de stânci. Un râu subteran își varsă apele aici, iar îmbinarea dintre apele râului și apele mării creează diferențe termice, asemănătoare celor dintr-un spa.

✔ La Granadella este de fapt un mic golf în formă de potcoavă situat în stațiunea Javea. Mai mulți ani la rând, aceasta a fost considerată cea mai bună plajă a Spaniei. Este ideală pentru cei ce vor să practice snorkeling-ul.

✔ Las Marinas, aflată în Denia, este una dintre cele mai atractive și mai aglomerate plaje pe timpul verii. Cei 15 km de nisip fin și apă cu intrare lină în mare fac ca această plajă să fie perfectă pentru copii.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege plaja potrivită pentru tine, Costa Blanca te așteaptă!