Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele verii: Paris vs Barcelona

Travel Tips CityBreak Special

Paris și Barcelona, două dintre cele mai vizitate orașe ale Europei, au de fiecare dată ceva nou de oferit celor ce le vizitează. Iar evenimentele culturale și sportive, concertele și festivalurile întregesc farmecul acestora.

Iată care sunt evenimentele acestei veri în Paris și Barcelona.

IUNIE

Putem spune că iunie este luna muzicii în Paris. Dacă pe 21 iunie are loc “Fȇte de la Musique”, una dintre cele mai importante sărbători ale orașului, ce strânge peste 200 000 de oameni pentru a sărbători cea mai lungă noapte a anului, 17 iunie este ziua în care încep două alte festivaluri de muzică: Paris Jazz Festival, ce durează până pe 30 iulie și Chopin Festival, ce se încheie pe 14 iulie. Luna iunie este și luna turneului French Open, turneul de tenis de la Roland Garros, singurul din cele patru turnee de Grand Șlem ce se joacă pe zgură. Deși acesta ia startul în luna mai, se încheie pe 10 iunie cu finala masculină. În Barcelona, între 14 și 16 iunie are loc festivalul de muzică electronică Sonar, iar între 23 și 24 iunie se desfășoară Festivalul Sant Joan, semnificând venirea verii, sărbătorită prin petreceri și artificii în tot orașul.

IULIE

Iulie este o lună foarte importantă pentru Paris. Pe 14 iulie se sărbătorește Ziua Bastiliei, ziua națională a Franței. La începutul lunii, între 1 și 4 iulie, are loc “Fȇte du Cinema”, un festival de cinematografie ce permite celor cca. 3 milioane de participanți să vizioneze filme la prețuri reduse. Începând din anul 1975, fiecare ediție a Tour de France s-a încheiat cu circuitul de pe Champs-Élysées. Și anul acesta, competiția se va încheia pe celebrul bulevard, în 29 iulie.

Festival de la Grec are loc pe întreaga perioadă a lunii iulie în Barcelona și este festivalul verii de teatru, muzică, dans și circ al orașului. Sala Montjuic este de asemenea un festival de film în aer liber ce se desfășoară pe întreg parcursul lunii iulie. De asemenea, între 13 și 14 iulie are loc Festival Cruilla, un festival de muzică diversificată, iar între 13 și 16 iulie are loc Festa Major del Raval, o sărbătoare a multiculturalității.

AUGUST

În Paris, între 3 și 5 august are loc Nuit des Etoiles, un eveniment pentru întreaga familie, cu activități precum observarea stelelor, workshop-uri sau lecții de introducere în astronomie. De asemenea, pe 4 august se încheie Festival Paris l'Eté, început pe 16 iulie și care oferă spectacole de dans, teatru și concerte.

În Barcelona, august este luna în care se desfășoară Festa de Sant Roc și Festa Mayor de Gracia. Festa de Sant Roc are loc anual încă din 1589. Este o petrecere stradală în Barri Gòtic ce celebrează tradițiile catalane între 11 și 16 august. Festa Mayor de Gracia are loc în cel de-al treilea weekend al lunii august, pe străzile din Gracia, transformate în vase ale piraților, păduri tropicale sau peisaje din junglă, folosind materiale reciclabile.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu rata cele mai importante evenimente ale verii și alege destinația preferată: Paris sau Barcelona.