Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele verii: Amsterdam vs Londra

Travel Tips CityBreak Special

Amsterdam și Londra sunt două dintre cele mai vizitate capitale europene, două orașe vibrante și pline de adrenalină, ce își surprind vizitatorii de fiecare dată cu noi evenimente culturale, festivaluri și atracții interesante.

Dacă plănuiți o vacanță în această vară într-unul din cele două orașe, iată ce nu trebuie să ratați:

IUNIE în Amsterdam și Londra

Luna iunie este o lună încărcată din punct de vedere al evenimentelor atât în Amsterdam, cât și în Londra. Este perioada în care au loc festivalurile gastronomice Taste of Amsterdam (01 - 03 iunie), respectiv Taste of London (13 - 17 iunie). De asemenea, în Amsterdam are loc între 15 și 17 iunie Open Garden Days, când pot fi admirate grădinile private de pe canale, iar în Londra, Open Garden Squares Weekend are loc între 09 și 10 iunie, marcând deschiderea pentru public a grădinilor private ale orașului. Tot în Londra se sărbătorește pe 09 iunie Trooping the Colour, parada ce marchează aniversarea reginei. Deși ziua de naștere a acesteia este în luna aprilie, britanicii o sărbătoresc în luna iunie, când vremea este favorabilă.

IULIE în Amsterdam și Londra

Luna iulie este luna turneului de tenis de la Wimbledon în Londra, între 02 și 05 iulie. Wimbledon este cel mai important și singurul turneu disputat pe iarbă dintre cele patru turnee de Grand Slam ale lumii. RHS Hampton Court Palace Flower Show are loc la Londra între 05 și 08 iulie, un festival al florilor ce se desfășoară în grădinile Palatului Hampton Court. În Amsterdam în luna iulie se desfășoară Săptămâna Modei între 13 și 16 iulie, Festivalul Internațional de Dans Contemporan Julidans între 04 și 15 iulie, Festivalul Over het IJ între 13 și 22 iulie, un festival de teatru, muzică și arte vizuale.

AUGUST în Amsterdam și Londra

În Amsterdam are loc între 10 și 19 august Grachtenfestival, cel mai mare festival de muzică clasică din Olanda. De Parade este un festival de teatru ce are loc între 10 și 26 august, iar Pluk de Nacht se desfășoară între 16 și 26 august și este un festival de film în aer liber. În Londra, august este luna în care are loc celebrul carnaval Notting Hill, cel mai mare carnaval stradal din Europa. Această explozie de culoare și muzică ce celebrează diversitatea culturală a Regatului va avea loc în acest an în perioada 26-27 august.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu pierde niciun eveniment și alege destinația preferată: Amsterdam sau Londra.