Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Halkidiki vs Riviera Olimpului

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Halkidiki și Riviera Olimpului sunt două dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor. Cu apele curate și plajele frumoase, tavernele animate și prețurile bune, cele două regiuni ale Greciei Continentale sunt alegerea perfectă pentru o vacanță ideală.

Tu pe care o alegi?

LOCAȚIE & DISTANȚĂ

Peninsula Halkidiki este situată în nordul Greciei, în provincia Macedonia și este formată din trei brațe: Kassandra, Sithonia și Athos. Distanța dintre București și Halkidiki este de aproximativ 750 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia - Salonic și poate fi parcursă în circa 10 ore. Riviera Olimpului este gruparea de stațiuni din nordul Greciei aflate la sud de orașul Salonic, la cca. 75 de km de acesta. Distanța dintre București și stațiunile de pe Riviera Olimpului este de cca. 750 - 800 km pe același traseu Giurgiu – Ruse – Sofia - Salonic, iar timpul de parcurgere este aproximativ același.

STAȚIUNI

Primele două brațe ale peninsulei Halkidiki, Kassandra și Sithonia, sunt cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic. În Kassandra, cele mai vizitate stațiuni sunt Kalithea, Kriopigi, Hanioti sau Pefkohori. În Sithonia, turiștii preferă Nikiti, Elia Beach, Neos Marmaras și Lagomandra. Cel de-al treilea braț, Athos, este renumit pentru mănăstirile sale și pentru Muntele Sfânt. În Riviera Olimpului, principala stațiune este Paralia Katerini. Această stațiune se potrivește oricărui tip de turist și beneficiază de distincția "Blue Flag" pentru peisaje, ape și plaje curate. Alte stațiuni în Riviera Olimpului sunt Olympic Beach, Nei Pori, Litochoro și Platamonas.

ACTIVITĂȚI

În afara relaxării pe plajă, Halkidiki are de oferit și alte activități, de la scuba diving, echitație, drumeții sau ciclism până la vizitarea de monumente culturale, religioase și istorice. Printre locurile ce nu trebuie ratate în Halkidiki se numără: Peștera Petralona, recunoscută pentru relicve ale omului Neanderthal descoperite aici, ansamblul monastic de la Meteora, castelele bizantine din Nea Fokeea și Sani sau Stagira, locul în care s-a născut Aristotel. Riviera Olimpului este renumită pentru taverne, restaurante și discoteci animate, deci distracție. Când ajungeți aici trebuie neapărat să participați la o seară tradițională grecească. Iar în apropiere pot fi vizitate celebrul sit arheologic Dion, unde s-au descoperit sanctuare ce datează din Epoca Fierului și până în Perioada Bizantină, satul Litochoro, punct de plecare pentru ascensiunile pe Olimp, cel mai înalt munte al Greciei sau Castelul Platamonas.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât ce alegi? Solicită-ne acum vacanța în destinația preferată: Halkidiki sau Riviera Olimpului.