Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje fabuloase în Muntenegru

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Deși supranumit “Ținutul Munților”, principala atracție turistică a Muntenegrului este litoralul. Cu o lungime a țărmului de aproximativ 290 km, Muntenegru oferă peste 120 plaje, atât cu nisip, cât și cu pietricele.

Iată care sunt cele mai frumoase dintre acestea.

✔ Plaja Jaz, situată în municipalitatea Budva, este una dintre cele mai lungi și animate plaje ale țării. Are cca. 1,3 km, este formată din pietriș, iar apele de aici sunt propice sporturilor de apă: surfing, schi nautic, windsurfing.

✔ Plaja Sveti Stefan este situată la capătul unui drum pietruit, la cca. 5 km de Budva și oferă priveliști superbe asupra clădirilor bizare, cu acoperiș roșu. Inițial a fost o mică însulă pentru pescuit, conectată apoi printr-un banc de nisip de țărm.

✔ Plaja Lucice din Petrovac, curată și intimă, are forma unui mic golf și este înconjurată de pini și plantații de măslini. Intrarea lină în mare o face să fie preferata familiilor cu copii.

✔ Plaja Bečići este liniștită, situată în stațiunea cu același nume, are o lățime de până la 100 metri și este înconjurată de munți și de apele albastre. Oferă numeroase posibilități de practicare a sporturilor de apă.

✔ Plaja Žanjice este situată în Peninsula Lustica, renumită pentru apele sale curate și pietricele albe ce o formează. Are cca. 300 metri lungime, iar măslinii ce o înconjoară oferă umbră.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Explorează și tu cele mai frumoase plaje din Muntenegru, alege-ți acum vacanța.