Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Costa Blanca vs Costa del Sol

Vacanțe Cu Soare Travel Tips

Spania este destinația de vacanță perfectă pentru iubitorii de soare, cultură și traditie, unde te poți bucura de relaxare dar și de o viață animată, plină de distracție. Iar coastele sale însorite, printre care și Costa Blanca și Costa del Sol, cu plaje întinse cu nisip fierbinte, atrag turiștii de pretutindeni.

Pe tine care te atrage?

LOCAȚIE

Costa Blanca este amplasată în sud - estul Spaniei, în provincia Alicante, și se întinde cca. 200 km lungime. Se desfășoară între orașele Denia în nord și Torrevieja în sud și se bucură de un climat blând, cu peste 300 zile însorite pe an. Costa del Sol este situată în sudul țării și se întinde pe circa 300 km, de la strâmtoarea Gibraltar și până în estul Granadei. Costa del Sol se bucură și de renumele de “cea mai însorită coastă a Spaniei”, cu peste 320 zile cu soare în decursul unui an.

PLAJE

Atracția principală a Costei Blanca este reprezentată de plajele sale, ce au primit distincția Blue Flag pentru curățenia lor, apele limpezi și nisipul alb. De la plajele întinse la golfurile izolate, există numeroase posibilități de a alege unde vrei să te relaxezi. Cele mai renumite plaje de aici sunt Arena Bol - de unde poate fi admirat simbolul regiunii, roca “Peñon de Ifach”, Les Deveses - pentru practicanții de windsurfing și kitesurfing sau El Moraig - înconjurată de stânci. Nici Costa del Sol nu se lasă mai prejos, cu plaje superbe și nisip fin, cu facilități pentru toate tipurile de turiști. Dintre acestea, specialiștii recomandă Playa del Cristo, orientată către vest, protejată de vânt și cu mai multe ore de soare, La Malagueta, cea mai populară dintre cele 16 plaje ale orașului Malaga sau Playa El Canuelo, cu ape extrem de limpezi și perfecte pentru practicarea snorkelingului.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Ambele destinații se adresează tuturor tipurilor de turiști, atât familiilor cu copii, cât și cuplurilor tinere și tinerilor în căutare de distracție. Costa Blanca este recunoscută ca fiind una dintre principalele destinații mediteraneene în ceea ce privește viața de noapte. Discotecile și cluburile, barurile și restaurantele sunt toate aglomerate, cu muzică live ce variază de la salsa la jazz și flamenco. Calpe este o stațiune mai liniștită, cu o plajă cu nisip fin și intrare lină în mare. Albir este o stațiune mică, dar modernă, foarte pitorească, iar Benidorm este stațiunea preferată a spaniolilor, numită și “Dubaiul Mediteranei”.

În Costa del Sol, stațiuni precum Torremolinos, Benalmadena sau Estepona sunt ideale pentru familiile cu copii. De asemenea, Costa del Sol este un adevărat paradis pentru iubitorii de golf. Datorită faptului că are cea mai mare densitate de terenuri de golf din întreaga Europa, zona și-a primit porecla de "Costa del Golf".

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Solicită-ne acum vacanța în Costa Blanca sau Costa del Sol.