Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Alanya vs Belek

Vacanțe Cu Soare Travel Tips

Alanya și Belek, două dintre stațiunile preferate de vacanță ale europenilor, își întâmpină turiștii cu plaje întinse și ape turcoaz, hoteluri de lux și servicii de masă All Inclusive.

Pe tine care te-a convins?

LOCALIZARE

Alanya, supranumită și “Perla Rivierei Turcești”, este situată la 120 km de Antalya, în estul regiunii. Este amplasată într-o mică peninsulă la poalele munților Taurus, fiind de-a lungul timpului o importantă fortăreață. Și Belek se află tot în estul Antalyei, însă la doar 30 km de orașul - capitală a regiunii. Situat între Side și Lara, Belek este o destinație de vacanță specială, ce se bucură de razele soarelui timp de 300 de zile pe an.

PLAJE

Alanya se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje ale Turciei. Întinse, cu nisip fin, acestea dispun și de numeroase facilități puse la dispoziția turiștilor. Cea mai renumită este Kleopatra, despre care legenda spune că este locul în care s-a oprit regina Cleopatra să se îmbăieze. Alte plaje din Alanya sunt Damlatas, Mahmutlar sau Keykubat. Și Belek este recunoscută pentru plaja sa frumoasă și cu un nisip foarte fin. Aici însă, întinderea de nisip este constituită ca o singură plajă, cu o lungime totală de 16 km.

ALTE ACTIVITĂȚI

Dacă în Alanya viața de noapte este aproape inexistentă, Belek se bucură de mai multe oportunități de distracție. Alanya oferă în schimb posibilități de practicare a sporturilor de apă. De asemenea, nu trebuie ratată o vizită la Peștera Damlatas, aflată în imediata apropiere a centrului orașului. Dacă vorbim despre Belek, trebuie spus că aceasta este stațiunea ideală pentru practicanții de golf. Peste 10 terenuri profesionale își așteaptă jucătorii, stațiunea fiind cunoscută ca unul dintre Centrele de Golf din Turcia. Cascada Kursunlu este o atracție de neratat a Belekului, iar în apropiere pot fi vizitate ruinele Teatrului Antic Aspendos și cele ale orașelor antice Perghe și Selghe.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Care este vacanța potrivită pentru tine? Alanya sau Belek? Alege acum!