Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje fabuloase în Croația

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Coasta croată a Mării Adriatice are peste 5500 km și impresionează prin peisajele dantelate și cele peste 1000 insule. Însă principala atracție turistică a Croației este și a fost dintotdeauna reprezentată de plajele fabuloase. Majoritatea sunt cu pietriș, însă există și plaje amenajate cu nisip, acestea fiind preferatele turiștilor.

Iată care sunt cele mai frumoase dintre plajele Croației.

✔ Plaja Zlatni Rac, cu nisip, situată pe insula Brac, este vedeta țării, cea mai cunoscută plajă din Croația. Aceasta își schimbă forma și poziția în funcție de maree, astfel că în aceeași zi, apele din jurul plajei pot fi liniștite și calme sau adânci și cu valuri mari. Este perfectă pentru iubitorii de windsurfing.

✔ Plaja Bačvice din Split este de fapt un golf cu nisip și ape puțin adânci. Este preferata familiilor cu copii și în special a locuitorilor orașului Split, fiind destul de aglomerată.

✔ Plaja Zaton este o plajă privată situată în Zadar, perfectă pentru familiile cu copii datorită apelor calme și a numeroaselor facilități. Are cca. 1,5 km lungime și este formată din nisip, cu foarte puțin pietriș în unele locuri.

✔ Plaja Stiniva a fost numită în 2016 cea mai bună plajă a Europei de către European Best Destinations. Destul de greu accesibilă, plaja este situată pe insula Vis, cea mai îndepărtată insulă de partea continentală a Croației. Călătoria până pe insulă durează cca. 2 ore cu feribotul din Split, iar pentru a ajunge la plajă trebuie să cobori o potecă abruptă sau să iei o barcă din Golful Rukavac.

✔ Plaja Plat din Dubrovnik este ideală pentru cei ce caută relaxarea pe o plajă ascunsă pe timp de zi și viața de noapte agitată a orașului Dubrovnik la lăsarea serii. Această mică plajă este o oază cu peisaje minunate. Nu prea există surse de umbră, așa că este necesar să îți aduci umbrela cu tine.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Cele mai frumoase plaje ale Croației te așteaptă AICI.