Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Vacanța ta în Croația vs Muntenegru

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Două țări superbe, cu peisaje ce îți taie răsuflarea, situate pe țărmul dantelat al Mării Adriatice, Croația și Muntenegru sunt visul de vacanță al oricărui turist.

Dar pe tine care te-a cucerit?

LOCALIZARE

Atât Croația, cât și Muntenegru se bucură de o localizare excelentă, pe malul Mării Adriatice, în sud - estul Europei. De asemenea, ambele țări se bucură de o parte muntoasă și una litorală, ceea ce face ca potențialul turistic al acestora să crească semnificativ. Bineînțeles că atracțiile principale le reprezintă zonele de litoral. Însă dacă Muntenegru beneficiază de 293 km de coastă, Croația se poate lăuda cu un țărm în lungime de 5835 km.

STAȚIUNI

Turismul litoral în Croația cuprinde trei zone: insulele Dalmației, Riviera Dalmației și Peninsula Istria. Dintre insule se remarcă Krk, cea mai mare insulă a țării, dar și Pag, Losinj sau Brac. În Riviera Dalmației se remarcă stațiuni și orașe precum Slano, Dubrovnik, Cavtat, Makarska, Tucepi, Brela sau Orebic, iar Peninsula Istria își așteaptă vizitatori în stațiunile Novigrad, Porec sau Medulin. În Muntenegru se remarcă Golful Kotor, cel mai sudic fiord european, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și stațiunile Budva, Becici, Sveti Stefan și Tivat.

PLAJE & ALTE ATRACȚII

În Croația, majoritatea plajelor sunt cu pietriș, însă cele mai atractive plaje sunt cele cu nisip: Zlatni Rat, Bacvice Beach, Zaton și Bijeca. Cele 7 parcuri naționale ale țării, precum și numeroasele rezervații naturale protejate de lege constituie alte atracții de neratat în Croația.

Printre cele mai cunoscute plaje din Muntenegru se numără Jaz și Slovenska Plaza - plaje cu pietriș, Kamenovo și Sveti Stefan - plaje cu nisip și pietriș și Petrovac, cu nisip. Tot aici se găsește și una dintre cele mai mari discoteci în aer liber ale Europei, Top Hill. Pe lângă plaje, parcuri naționale sau peisajele montane, Muntenegru oferă și alte atracții: orașul vechi Herceg Novi, Cetinje - capitala istorică a Muntenegrului, laguna Zanjice, turnul Balsica sau moscheea din Pljevlja.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi pentru vara aceasta: Croația sau Muntenegru?