Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Vacanța ta în Costa Brava vs Costa Blanca

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Costa Brava și Costa Blanca sunt două dintre destinațiile de top ale Spaniei, cu ape incredibil de albastre, kilometri de plajă cu nisip și o viață de noapte vibrantă, cu petreceri ce durează până la primele ore ale dimineții.

Care este destinația potrivită pentru tine?

LOCAȚIE

Costa Brava se întinde pe 160 km de coastă și se traduce în catalană prin “coasta salbatică”. Este situată în nord-estul Spaniei, în provincia Girona din Catalonia, la doar o oră distanță de Barcelona, de la nord de Blanes până la granița cu Franța. Costa Blanca sau “Coasta Albă” se întinde pe o lungime de 200 km de coastă. Situată în provincia Alicante, în sud - estul Spaniei, se desfășoară între orașele Denia în nord și Torrevieja în sud.

STAȚIUNI

Stațiunile din Costa Brava se numără printre cele mai vizitate destinații ale Spaniei, remarcându-se prin servicii de înaltă calitate excepțională și adresate tuturor tipurilor de turiști. Principalele stațiuni de pe Costa Brava sunt Calella, Lloret de Mar, Santa Susana, Malgrat de Mar sau Blanes.

Costa Blanca este recunoscută ca fiind una dintre principalele destinații mediteraneene în ceea ce privește viața de noapte, așa că stațiunile de aici oferă o mare varietate de baruri, restaurante, cluburi și discoteci. Benidorm, numită și “Dubaiul Mediteranei”, este stațiunea preferată a spaniolilor. Alte stațiuni din Costa Blanca frecventate de turiști de pretutindeni sunt Calpe, Denia, Albir, Gandia sau chiar și Alicante.

PLAJE

Ambele stațiuni se remarcă prin plajele incredibile și variate, de la cele întinse și aglomerate la cele izolate, ascunse de golfuri sau de vegetație, majoritatea având distincția Blue Flag pentru curățenie. În Costa Brava, cele mai iubite plaje sunt Empuriabrava - cea mai largă plajă din Costa Brava, Tamariu - preferată de familiile cu copii sau Cala Rovira, ce se remarcă prin nisipul fin și accesul facil. În Costa Blanca, cele mai renumite plaje sunt Arena Bol - de unde poate fi admirat simbolul regiunii, roca “Peñon de Ifach”, Les Deveses - paradisul iubitorilor de windsurfing și kitesurfing și El Moraig - o plajă înconjurată de stânci, unde își varsă apele un râu subteran.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât? Care este vacanța potrivită pentru tine? Costa Brava sau Costa Blanca?