Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Antalya vs Kusadasi

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Atât Antalya, principala stațiune de vacanță a Turciei, cât și Kusadasi, una dintre cele mai frumoase stațiuni ale țării, se bucură de plaje minunate, nisip fin, facilități atractive și activități potrivite pentru întreaga familie.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Antalya face parte din zona numită Riviera Turcească, fiind situată în sud - vestul Turciei, la poalele Munților Taurus, pe coasta Mării Mediterane. Dacă intenționați să mergeți cu mașina personală, veți avea de parcurs în jur de 1420 km, distanță ce se parcurge în cca. 20 ore. Sigur, pe această destinație există și pachete charter, cu transportul cu avionul, acesta fiind cel mai rapid mod de a ajunge aici. Kusadasi este situată pe coasta vestică a Turciei, la 90 de km sud de Izmir. Cursele charter cu avionul către Kusadasi ajung pe aeroportul din Izmir, iar dacă mergeți cu mașina, cei 1280 km pot fi parcurși în cca. 18 ore.

PLAJE

Antalya a devenit cea mai vizitată stațiune a Turciei și datorită varietății plajelor sale. Dacă cele cu nisip fin se găsesc în estul stațiunii, în zona Lara – Kundu, în partea vestică se regăsesc plaje cu pietricele. Cele mai renumite zone de plajă după dotările acestora, calitatea apei și preferințele turiștilor sunt: Lara Beach, renumită pentru nisipul său fin și apele cristaline, Konyaalti Beach, ce oferă o panoramă a munților Beydağları și Aksu Beach, destinată iubitorilor sporturilor de apă.

În Kusadasi, plajele cu nisip fin și apă limpede se bucură de toate facilitățile necesare unei vacanțe perfecte. Cele mai apreciate plaje de către turiști sunt: Ladies Beach, cea mai populară dintre plajele stațiunii, Long Beach, recomandată fanilor sporturilor nautice și Kustur Beach, ce se remarcă prin apa limpede.

ATRACȚII

Dacă vă doriți și altceva în afară de relaxarea pe superbele plaje, ambele destinații oferă atracții interesante, de neratat. În Antalya pot fi admirate Moscheea Yivly Minare, al cărui minaret este simbolul orașului, orașul vechi Kalayci, cu bazarul local, vechiul port Yat Limani și turnul roman Hidirlik. În Kusadasi, mai multe moschee înfrumusețează centrul orașului, iar în apropiere pot fi vizitate cele patru cetăți antice: Izmir, Priene, Milet și Didim, dar și ruinele cetății Troia sau cetatea Efes.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege acum vacanța potrivită pentru tine AICI.