Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 lucruri inedite despre Milano

Travel Tips CityBreak Special

Toată lumea știe despre Milano că este capitala modei, că dispune de mari complexe comerciale, că are o viață de noapte spectaculoasă, cea mai bună mâncare din Lombardia și operele de geniu ale lui Leonardo Da Vinci.

Însă astăzi aflăm și lucruri mai puțin cunoscute despre efervescenta metropolă italiană.

✔ Primul zgârie - nori ridicat vreodată în Italia este Turnul Pirelli din Milano. Construit între 1956 și 1958, turnul are o înălțime de 124,1 metri.

✔ “Aperitivo” este un fel de happy-hour al milanezilor: între orele 19 și 21, pentru o anumită sumă (în general între 5 și 10 euro), restaurantele au o ofertă în care este inclusă o băutură și un bufet cu diverse tipuri de gustări;

✔ Oricine poate “adopta” un gargui de pe fațada Domului din Milano. Campania face parte dintr-o încercare de a conserva simbolul orașului, iar prețul unuia dintre elemente decorative ale Domului este de 100 000 euro;

✔ Deși Veneția este cel mai cunoscut oraș italian pentru canalele sale, și în Milano pot fi admirate câteva căi navigabile. Cel mai cunoscut canal este și cel mai vechi, Naviglio Grande, construit în anul 1257.

✔ Dacă ești fanul lui da Vinci, trebuie să vizitezi Muzeul Național de Știință și Tehnologie - aici sunt expuse peste 10 000 de piese, atât obiecte originale, cât și machete sau modele ale invențiilor geniului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele orașului și nu rata o vacanță inedită: Milano, metropola efervescentă a Italiei.