Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje fabuloase din Turcia

Travel Tips

Cu o istorie bogată, o cultură fascinantă și o multitudine de situri arheologice, Turcia se clasează printre destinațiile europene de top. Dar acestea nu sunt singurele motive pentru a vizita această țară. Cu țărmurile sale împărțite între Mările Egee și Mediterană, nu este de mirare că Turcia se bucură de plaje spectaculoase.

Astăzi le descoperim pe cele mai frumoase dintre acestea.

✔ Patara Beach, situată în Fethiye, este una dintre cele mai lungi plaje de la Marea Mediterană. Cu o lungime de 20 km și o lățime de cca. 50 metri, plaja nu pare niciodată aglomerată. La lăsarea serii, plaja protejată de lege se închide pentru a le permite broaștelor țestoase să iasă din mare și să își depună ouăle.

✔ Mermerli Beach este singura plajă din centrul orașului Antalya, înconjurată de stânci senzaționale și vegetație luxuriantă. Micuța plajă privată poate fi accesată printr-un restaurant situat în vârful stâncilor, de unde se coboară câteva trepte pentru a ajunge la malul mării.

✔ Iztuzu Beach, situată în strâmtoarea Dalyan, în apropiere de Marmaris, este accesibilă doar cu barca, are cca. 4,5 km lungime și un nisip auriu. Desemnată rezervație naturală, Iztuzu adăpostește și ea broaștele țestoase Carretta Carretta.

✔ Kleopatra Beach din Alanya poartă numele reginei Egiptului și este una dintre cele mai populare plaje ale Antalyei. Conform legendei, stațiunea Alanya a fost darul de nuntă al lui Marc Antoniu către Cleopatra, iar plaja de aici este locul unde regina obișnuia să se îmbăieze. Nisipul foarte fin se amestecă cu pietricele, fiind situată în imediata apropiere a muntelui.

✔ Olüdeniz este probabil una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. Situată într-o lagună la sud de Fethiye, mai este denumită și “Laguna Albastră”, iar apele limpezi de culoare turcoaz duc cu gândul la Caraibe.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te poți bucura de plajele spectaculoase din Turcia cu pachetele charter de vacanță.

Trimite-ne o solicitare AICI