Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri pe care probabil nu le știai despre Barcelona

Travel Tips CityBreak Special

Barcelona, minunea gotică și modernistă de la malul Mării Mediterane, este un oraș cosmopolit și vibrant. Știm că ne poți spune multe despre acest oraș, dar suntem convinși că sunt și lucruri pe care încă nu le știi.

Să aflăm împreună care sunt acestea.

✔ Barcelona este unul dintre cele mai verzi orașe europene: are cca. 18 m² de parc per locuitor, ce acoperă cam 10% din suprafața totală a orașului. Sunt 68 parcuri în total, iar cel mai mare este Parcul Montjuic, cu o suprafață de 203 ha!

✔ Deși considerat “cel mai bun oraș cu plajă din lume”, interesant este faptul că până în anul 1992, zona de coastă a orașului era dedicată exclusiv industriei. Însă în 1992 întregul oraș a fost restructurat cu ocazia organizării Jocurilor Olimpice.

✔ Există două legende cu privire la originile orașului: una dintre ele spune că Barcelona a fost întemeiată de Hercule, eroul grec, cu patru secole înainte de întemeierea Romei, pe când cealaltă spune că Barcelona a fost fondată de Hamilcar Barca, un general cartaginez.

✔ Dintre cele nouă monumente ale Barcelonei incluse în patrimoniul UNESCO, șapte au fost create de celebrul Gaudi: Park Güell, Palau Güell, Casa Milà, Casa Vicens, La Sagrada Família, Casa Batlló și Cripta din Colonia Guell. Celelalte două, Palau de la Música Catalana și Hospital de Sant Pau au fost proiectate de arhitectul Lluis Domenech i Montaner.

✔ Park Güell, o emblemă a Barcelonei, a fost proiectat pentru a fi un cartier rezidențial exclusivist, după modelul arhitecturii englezești de la începutul secolului al XX-lea. Din cauza lipsei de interest pentru proiectul rezidențial, cartierul a fost transformat în parc orășenesc.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă toate secretele Barcelonei și multe altele cu un pachet special: Simte pasiunea blau-grana la Barcelona.