Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Vacanță cu mașina: Bulgaria vs Grecia

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Când vine vorba de vacanță, cu toții ne dorim o destinație cât mai accesibilă, unde să ajungem cât mai repede și cât mai ieftin. Din fericire, atât Bulgaria, cât și partea continentală a Greciei și câteva insule mai apropiate de continent, destinații preferate de majoritatea românilor, sunt ușor accesibile cu mașina personală.

Tu ce alegi anul acesta?

DISTANȚĂ

Fără îndoială, litoralul bulgăresc este mai aproape de București decât cel grecesc. Spre exemplu, Nisipurile de Aur se află la o distanță de 340 km distanță pe traseul Fetești - Negru Vodă și 285 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Varna, distanțe ce se pot parcurge în cca. 4 ore.

În ceea ce privește Grecia, până în Halkidiki sunt aproximativ 750 km pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia - Salonic, ce pot fi parcurși în circa 10 ore. De asemenea, până în Paralia Katerini sunt 725 km, iar timpul de parcurgere este de 9 ore. Dacă preferați o insulă, trebuie să știți că distanțele variază: 9 - 10 ore până în Thassos, 14 ore până în Lefkada, 14 - 15 ore până în Corfu.

PLAJE

Dacă Bulgaria are 378 km de coastă, în Grecia, doar Halkidiki se bucură de 500 km de coastă, așa că în privința plajelor, oferta Greciei este mult mai variată.

În Bulgaria, plaja din Nisipurile de Aur are o lungime de 5 km și deține distincția Blue Flag, în Albena, lungimea plajei este de cca 6 km și lățimea de până la 150 metri, iar în Sunny Beach, plaja stațiunii are o lungime de 9 km și o lățime de 40 m și deține distincția Blue Flag încă din 1996.

Distribuite pe cele trei brațe ale peninsulei, plajele din Halkidiki se remarcă prin nisipul fin și apa limpede. Cele mai apreciate sunt Lagomandra, Toroni sau Possidi. Și plaja din Paralia Katerini beneficiază de distincția Blue Flag.

ACTIVITĂȚI

Atât litoralul bulgăresc, cât și cel grecesc, oferă posibilitatea practicării diverselor sporturi acvatice, precum și distracție în baruri, cluburi și discoteci animate. În Bulgaria, cea mai animată stațiune este Sunny Beach, iar în Grecia, tinerii dornici de distracți preferă stațiunile de pe brațul Kassandra.

Printre sporturile ce pot fi practicate în cele două țări se numără surfing-ul, yacht-ing-ul sau scuba diving-ul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

În Colecția Vacanțe cu Soare™ avem acum oferte în ambele destinații AICI.