Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase parcuri și grădini europene

Travel Tips CityBreak Special

Dacă ești unul dintre cei ce preferă atât aglomerația urbană, cât și spațiile naturale, alegerea unei destinații de CityBreak poate fi una dificilă. Însă marile orașe europene dispun de frumoase și întinse parcuri și grădini urbane, perfecte pentru momente de relaxare și liniște în mijlocul aglomerației orașului.

Iată un top al celor mai frumoase dintre acestea:

✔ Hyde Park, cel mai mare dintre parcurile Londrei, s-a deschis publicului în 1637. Are o suprafață de 142 ha și găzduiește multe evenimente, inclusiv concerte. Este și unul din locurile preferate ale londonezilor pentru jogging, înot, canotaj, picnic și chiar echitație.

✔ Le Jardin de Luxembourg, numite de francezi “Luco”, acoperă o suprafaţă de 25 ha în inima Parisului. Grădinile au fost amenajate încă din anul 1621 și includ atracții numeroase, printre care Fântâna Medici sau Fântâna Observatorului, Grădina Plantelor, cu statut de grădină botanică sau eleșteul Grand Bassin.

✔ Grădinile Villa Borghese reprezintă cel mai mare parc public din Roma. Se întind pe o suprafaţă de circa 80 ha și au fost deschise publicului începând cu anul 1903. Mai sunt numite și “Parcul Muzeelor”, datorită numeroaselor muzee din cadrul lor: Muzeul și Galeria Borghese, Galeria Națională de Artă Modernă sau Museo Nazionale Etrusco.

✔ Parcul Guell din Barcelona, proiectat de renumitul arhitect Antoni Gaudì, oferă o arhitectură vibrantă, plină de culoare,dar și priveliști spectaculoase ale orașului, fiind situat pe un deal. Deschis în 1926, parcul impresionează prin complexitatea uluitoare a sculpturilor și mozaicurilor sale, ce se împletesc perfect cu natura spaniolă.

✔ Parcul Keukenhof, situat în Lisse, la jumătatea distanței dintre Amsterdam și Haga, este considerat de mulți a fi cel mai frumos parc european. Parcul deschis în 1949, supranumit și „Grădina Europei”, este deschis doar câteva săptămâni pe an şi constituie un spectacol floral al lalelelor. În 2018, Parcul Keukenhof va fi deschis în perioada 22 martie - 13 mai.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante parcuri și grădini europene cu un CityBreak Special CMB!