Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Vacanță în Caraibe: Mexic sau Cuba

Travel Tips Sejur Exotic

Atât Mexic, cât și Cuba sunt recunoscute pentru plajele lor impresionante, cultura bogată și istoria remarcabilă. Deși ambele destinații ne atrag prin peisajele lor spectaculoase, fiecare are farmecul său propriu, care trebuie descoperit.

Cum alegi între cele două destinații din Caraibe?

LOCALIZARE ȘI VREME

Mexic și Cuba se învecinează cu apele cristaline ale Mării Caraibilor. Dacă Mexic este cea mai nordică țară hispanică din America Latină, Cuba este cea mai mare insulă din Bazinul Caraibilor. În ceea ce privește temperaturile, cele două destinații beneficiază de o climă tropicală, ceea ce le face să poată fi vizitate pe tot parcursul anului. Însă sezonul uscat, fără precipitații, se desfășoară între noiembrie și martie, aceasta fiind perioada optimă de vizitare.

LUNĂ DE MIERE

Resorturile din Mexic sunt alegerea perfectă pentru cei ce caută să își petreacă luna de miere într-o superbă destinație la malul mării. Stațiunile oferă cuplurilor posibilitatea de a practica numeroase activități împreună, printre care scuba diving, snorkeling, înot cu delfinii sau paragliding. De asemenea, cea mai mare parte a Cancunului este ocupată de resorturile All Inclusive, ce oferă și pachete speciale celor care aleg să își petreacă luna de miere aici.

În Cuba, Varadero este cel mai mare complex de resorturi din Caraibe, cu peste 50 resorturi recomandate pentru petrecerea lunii de miere. Pe lângă facilitățile oferite, cine romantice sau ședințe de masaj, tinerii căsătoriți mai pot alege cursuri de fitness, yoga, sporturi nautice, lecții de limbă spaniolă, dans, gătit sau scuba diving.

MÂNCARE

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate bucătării ale lumii, renumită pentru varietatea de condimente și gusturile intense, bazându-se pe tradiții pre-hispanice, aztece și mayașe. Cele mai cunoscute preparate tradiționale mexicane sunt: tacos, quesadillas, burritos și tamales, alături de un pahar de tequila.

Bucătăria cubaneză reprezintă o fuziune între bucatariile spaniolă, africană și caraibiană și se remarcă prin amestecul unic și interesant de arome. Printre cele mai cunoscute preparate traditionale cubaneze se numără Moros y Cristianos - garnitură din fasole neagră şi orez alb, ropa veija - carne de vită sau porc în sos de tomate și picadillo - carne tocată de vită cu orez, însă nu lipsesc nici cocktail-urile: daiquiri, mojito, cuba libre sau pina colada.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum, ți-am pregătit ofertele din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, în Mexic și Cuba.