Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 muzee europene distractive pentru copii

CityBreak Special Travel Tips

Atunci când plecați în vacanță cu cei mici, trebuie să vă asigurați că ați ales obiectivele potrivite. Iar muzeele pot fi oportunități excelente de a aprinde imaginația copiilor, dar și de a învăța lucruri noi într-o manieră distractivă.

Iată un top al celor mai distractive 5 muzee pentru copii.

✔ Tropenmuseum Junior din Amsterdam este primul muzeu european dedicat copiilor. A fost deschis în anul 1975 și găzduiește diverse expoziții interactive, pentru diferite grupuri de vârstă, între 6 și 13 ani. La fiecare doi ani, o nouă expoziție este deschisă în muzeu, ce oferă experiențe captivante, menite să stârnească curiozitatea copiilor de a descoperi alte culturi.

✔ Eureka!, Muzeul Național al Copiilor din Halifax, Marea Britanie găzduiește sute de expoziții interactive ce îi inspiră pe copiii de până la 11 ani să învețe despre ei și despre lumea înconjurătoare, prin jocuri. Evenimentele tematice pentru întreaga familie au loc aici în mod regulat.

✔ Muzeul Jucăriilor din Vilnius urmărește istoria jucăriilor și jocurilor, începând cu secolul al 12-lea. Cele trei expoziții sunt Spațiul Arheologic, cu cele mai vechi jucării, Spațiul Etnografic, cu jucării din secolul 19-20 și un Spațiu Modern, cu jucării contemporane. Colecțiile conțin atât piese originale, cât și copii, acestea susținând principiul muzeului de “a atinge - a lua - a învăța“, încurajându-i pe copii să atingă jucăriile pentru a le studia mai bine.

✔ Muzeul de Tehnică NEMO din Amsterdam, cel mai mare centru de știință olandez, este găzduit de o clădire futuristă în formă de vapor, de cinci etaje. Aici, expozițiile interactive îi ajută pe copii să descopere lucruri interesante din diferite domenii.

✔ Muzeul Labirintului din Berlin este un labirint imens unde copiii au parte de activități interesante. Găzduit de clădirea unei foste fabrici, muzeul este un adevărat paradis, cu tobogane, workshop-uri și zone pentru experimente. La fiecare doi ani, tema muzeului se schimbă pentru a se concentra asupra unei culturi diferite.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante muzee recomandate copiilor și alege un CityBreak Special CMB.