Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase plaje din Halkidiki

Travel Tips

Peninsula Halkidiki este una dintre cele mai populare destinații turistice elene, iar plajele de aici sunt recunoscute ca fiind cele mai bune din Grecia, dar și din Europa. Majoritatea se remarcă prin nisipul alb și fin, apele limpezi și turcoaz și numeroasele facilități puse la dispoziția turiștilor. Din totalul acestora, 35 de plaje sunt premiate cu distincția Blue Flag.

Iată care sunt cele mai frumoase plaje ale peninsulei.

✔ Lagomandra Beach este de fapt formată din două plaje premiate Blue Flag. Situată în nordul stațiunii Neos Marmaras, este una dintre cele mai populare plaje ale peninsulei. Dispune de facilități pentru practicarea sporturilor de apă, dar și de facilități pentru copii.

✔ Toroni Beach, situată în satul cu același nume, are o lungime impresionantă, de 3,5 km și este de asemenea premiată cu Blue Flag. Peisajele de aici combină apele albastre cu plantațiile de pini și de măslini. Este recomandată celor cărora nu le place aglomerația plajelor mai mici.

✔ Sarti Beach, situată în satul Sarti de pe brațul Sithonia, impresionează de asemenea prin lungimea sa, de cca. 3 km. Priveliștea superbă către muntele Athos, dar și facilitățile numeroase pe placul oricărui tip de turist au transformat-o în preferata multora.

✔ Possidi Beach, situată aproape de ruinele orașului antic Mende, pe brațul Kassandra, beneficiază de un nisip auriu și este dotată cu taverne, restaurante, cafenele și baruri de plajă. Se remarcă prin peisajele spectaculoase și liniștea oferită.

✔ Agios Ioannis, situată în apropiere de Nikiti, în Sithonia, este una dintre cele mai cunoscute plaje ale peninsulei. Apele puțin adânci și liniștite, lipsite de valuri, fac din această plajă o destinație preferată de familiile cu copii.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege și tu vacanța potrivită pentru tine AICI.