Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Maldive vs Seychelles

Travel Tips Sejur Exotic

Maldive și Seychelles: două destinații incredibile, cu peisaje ce te lasă fără respirație, cele mai limpezi ape și completate de o viață floristică și faunistică deosebită, ce creează împreună două tărâmuri fascinante.

LOCAȚIE

Maldive este un grup de insule situate în apele turcoaz ale Oceanului Indian, înconjurate și protejate de recifi de coral. Din cele peste 1100 de insule, doar în jur de 200 sunt locuite, iar jumătate dintre acestea au fost dezvoltate din punct de vedere turistic.

Seychelles este un arhipelag așezat în aceleași ape ale Oceanului Indian, format din 115 insule locuite de doar 200 ani.

SEZON TURISTIC

Maldive este caracterizat de o climă tropicală toridă și umedă, cu o temperatură medie anuală de 30°C, constantă pe toată perioada anului. Sezonul optim de vizitare este în perioada noiembrie - aprilie, deoarece între mai și octombrie se pot înregistra cantități mai mari de precipitații.

La fel ca Maldive, și Seychelles poate fi vizitat tot timpul anului, cu mențiunea că în perioada noiembrie - februarie, musonii aduc ploi și vânturi de nord-vest. Temperatura mediue anuală se situează în jurul valorii de 27°C.

ACTIVITĂȚI

În Maldive, sporturile acvatice sunt principala activitate. Cele mai căutate sunt scufundările, snorkeling-ul, windsurfing-ul, plimbările cu șalupa, wakeboarding-ul și schiul nautic. Spa-urile de aici reprezintă o experiență unică, cu o gamă largă de proceduri, tratamente și terapii inovative, printre care băi revigorante, saună, hidroterapie, dușuri cu masaj, camere de abur cu cristale sau fântâni de gheață. De asemenea, printre activitățile ce nu trebuie ratate se numără excursiile către insulele de băștinași, island – hopping, excursii către insule nelocuite sau pescuitul nocturn.

Și în Seychelles posibilitățile de practicare a sporturilor acvatice sunt nenumărate. Scufundările reprezintă cel mai popular sport al țării, împreună cu snorkelingul. Hotelurile oferă facilități pentru practicarea tenisului, înotului, programe de spa sau de fitness. Printre cele mai bune locuri de scufundare din Seychelles se numără Insulele Aldabra, insule coraligene incluse în Patrimoniul UNESCO, ce reprezintă habitatul broaștelor țestoase gigant, specie endemică.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum, ți-am pregătit oferte noi în Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, în Maldive și Seychelles.