Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 bulevarde celebre ale Europei

Travel Tips CityBreak Special

De cele mai multe ori, oamenii călătoresc pentru a vedea un obiectiv celebru, un muzeu sau orașul în sine. Dar există cazuri în care sunt străzi ce merită văzute. Dacă unele impresionează prin întindere, altele sunt adevărate lecții de istorie, iar altele sunt pur și simplu uimitoare.

Iată 5 dintre bulevardele celebre ale Europei demne de a fi vizitate:

✔ Champs-Élysées, probabil cel mai faimos bulevard al lumii, este situat în Paris și se întinde pe aproape 2 km, între Place de la Concorde și până la Arcul de Triumf. Este totodată și unul dintre cele mai prestigioase bulevarde comerciale din Paris, iar pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea, pe suprafața acestuia se întindeau câmpuri și grădini.

✔ La Rambla, cea mai cunoscută stradă din Barcelona este de fapt formată din cinci străzi ce s-au unit. Cu o lungime de cca. 1,2 km, strada este complet pietonală, delimitată de copaci și se întinde între Placa de Catalunya și Monumentul lui Cristofor Columb.

✔ Oxford Street din Londra este cea mai aglomerată arteră comercială a Europei, cu cca. 500 000 de vizitatori zilnic. Cu o lungime de app. 2 km, Oxford Street cuprinde peste 300 magazine și se întinde între Marble Arch și Tottenham Court Road.

✔ Unter den Linden, ce se traduce prin sintagma ”Pe sub tei”, îşi datorează numele teilor care îl străjuiesc. Celebrul bulevard berlinez se întinde între Poarta Brandenburg și Schlossplatz, iar de-a lungul său își găsesc sediul mai multe obiective turistice importante, printre care Opera de Stat, Staatsbibliotek și Muzeul de Istorie.

✔ Ringstraße este bulevardul circular din Viena în interiorul căruia se află cartierul istoric “Innere Stadt”. Construit pentru a înlocui zidurile orașului, bulevardul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. De-a lungul său se regăsesc unele dintre cele mai cunoscute monumente vieneze, printre care Opera de Stat, Primăria și Clădirea Parlamentului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă și tu marile bulevarde ale Europei cu un Pachet CityBreak Special.