Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Boracay vs Bali

Travel Tips Sejur Exotic

Dacă despre Boracay se spune că ar fi "cea mai exotică insulă din lume", Bali este cunoscută și ca “Insula Zeilor”. Două insule superbe, cu peisaje desprinse din cărțile poștale, cele două destinații sunt adevărate paradisuri pentru iubitorii de plaje infinite și soare din plin.

Pe tine care te încântă mai mult?

LOCALIZARE

Boracay este una dintre cele peste 7000 de insule ale arhipelagului Filipine, aflată aproximativ în centrul acestuia, la cca. 315 km de capitala Manila. Înconjurată de o barieră de corali, Boracay are o lungime de 7 km și o suprafață de doar 10,32 km² și impresionează prin superbele plaje cu nisip alb și fin. Bali este una dintre cele 17 500 insule ce formează Indonezia și principala destinație turistică a țării, fiind totodată și singura insulă a arhipelagului ce și-a păstrat religia hindusă și nu a trecut la islamism. Aici, peisajele sunt dominate de păduri tropicale, vulcani, plaje cu nisip alb și ape cristaline.

CÂND SĂ VIZITEZI

Dacă te gândești să vizitezi Boracay, este bine de știut faptul că perioada ideală pentru călătorii în Filipine este între decembrie și mai, când temperaturile nu sunt foarte ridicate, iar cantitatea de precipitații este scăzută. În această perioadă temperaturile din timpul zilei variază între 25 și 32℃. În ceea ce privește Bali, perioada optimă de vizitare este din mai până în octombrie, în timpul sezonului uscat. Aici, temperaturile medii se situează în jurul valorii de 30℃ pe întreaga durată a anului.

CE SĂ FACI

Pentru cei ce își doresc să se relaxeze la plajă, în cadrul micului sat Balabag se află White Beach, cea mai celebră plajă din Boracay, ce se întinde pe 4 km lungime. Aici, apa este foarte puțin adâncă, așa că nu se pot practica sporturile de apă. În celelalte părți ale micuței insule se pot practica însă yachtingul, surfingul sau scufundările, dar și golful. De asemenea, o activitate ce nu trebuie ratată este plimbarea cu paraw, o barcă cu pânze ce navighează de-a lungul White Beach.

Insula Bali este locul ideal pentru turiștii ce își doresc să se relaxeze, dar și să practice scufundări sau kitesurfing, drumeții montane sau zboruri cu parapanta. Stațiunea Kuta este recomandată tinerilor, datorită aglomerării de baruri, discoteci sau cluburi de noapte.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

E momentul unei vacanțe din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®: Boracay, "cea mai exotică insulă din lume" sau Bali, relaxare pe Insula Zeilor.