Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri extraordinare despre Madrid

Travel Tips CityBreak Special

Capitala Spaniei încă din secolul al 16-lea, Madrid este un oraș special. Este capitala europeană aflată la cea mai mare altitudine și cea de-a treia capitală ca mărime a Uniunii Europene. Însă acestea nu sunt singurele fapte extraordinare despre Madrid.

Iată ce am mai aflat:

✔ Simbolul orașului Madrid reprezintă un urs ce mănâncă fructe de pădure dintr-un pom. Acesta este o metaforă a progresului și creșterii economice a orașului, dar și originea lemnului folosit la construcția clădirilor în Evul Mediu.

✔ Cea mai veche fântână din Madrid este “Caños del Peral”, transformată într-un mic muzeu și aflată în subteran, în stația de metrou Opera. Fântâna făcea parte din băile arabe ce furnizau apa către Palatul Regal.

✔ Potrivit Cărții Recordurilor Guiness, cel mai vechi restaurant din lume care încă funcționează se află în Madrid și se numește Casa Botin. Acesta a fost deschis încă din anul 1725, adică de aproape 300 de ani!

✔ În cazul în care te vei plimba prin Piaza de las Cortes la orele 12 sau 20, vei asista la spectacolul turnului cu ceas de aici. După sunetul clopotelor, cinci figurine apar pentru a-și saluta privitorii. Acestea îi reprezintă pe pictorul Francisco Goya, Ducesa de Alba, toreadorul Pedro Romero, regele Carlos al III-lea și Manola, femeia tipică spaniolă.

✔ Museo Taurino este un muzeu special al Madridului, dedicat istoriei coridelor. Printre exponate se numără portrete ale unor celebri toreadori, dar și costume ale acestora și obiecte din lumea lor.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă toate secretele Madridului și multe altele cu un pachet special: Arta fotbalului la Madrid.