Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Schi în Bulgaria: Bansko vs Borovets

Travel Tips Go For Snow ®

Bulgaria este alegerea ideală pentru vacanța la schi pentru că are pârtii amenajate corespunzător pentru practicarea sporturilor de iarnă în cele mai bune condiții, dar și prețuri accesibile pentru acestea. Bansko și Borovets sunt două dintre cele mai bune stațiuni de schi ale Bulgariei.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Bansko este cea mai renumită stațiune de schi a Bulgariei, situată în sudul țării, în Munții Pirin, la 160 km distanță de Sofia și la 6 km de Razlog. Borovets, cea mai veche dintre stațiunile de schi ale țării, se află în Munții Rila, în provincia Sofia, la doar 73 km de capitala țării. Atât în Bansko, cât și în Borovets, sezonul de schi începe la jumătatea lunii decembrie și se desfășoară până în luna mai în Bansko, respectiv luna aprilie în Borovets.

Distanța dintre București și Bansko este de 517 km, pe când până în Borovets sunt doar 471 km.

PÂRTII & INSTALAȚII PE CABLU

În Bansko, lungimea totală a celor 16 pârtii este de 70 km. Dintre acestea, 4 sunt pentru începători, 11 au dificultate medie și una este adresată schiorilor experți. Lungimea totală a instalațiilor pe cablu din Bansko este de 22 km și cuprinde o telegondolă, 8 telecabine Doppelmayer, 4 telescaune Doppelmayer, 3 telescaune Poma, 7 teleschiuri și 10 teleschiuri pentru copii.

În Borovets, lungimea totală a celor 27 pârtii este de 58 km. Dintre acestea, 14 sunt pentru începători, 9 au dificultate medie, iar patru sunt adresate experților. În ceea ce privește echipamentele de instalații pe cablu din Borovets, acestea cuprind o telegondolă, 4 telescaune și 7 teleschiuri.

DISTRACȚIE

Și distracția de după schi se numără printre avantajele de care se bucură Bansko și Borovets. În Bansko, peste 200 taverne tradiționale oferă o atmosferă plăcută, călduroasă, cu muzică specifică, preparate ale bucătăriei bulgărești, specialități și vinuri locale. Cluburile din stațiune își termină programul la primele ore ale dimineții. Nici Borovets nu se lasă mai prejos, cu numeroase baruri, cafenele și cluburi de noapte. Stațiunea este cunoscută pentru viața sa de noapte animată și petrecerile interesante.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Bansko sau Borovets? Tu ce alegi? Solicită acum vacanța pe care ți-o dorești!