Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 Piețe de Crăciun din Franța

Travel Tips CityBreak Special Winter Holidays ®

Sezonul sărbătorilor de iarnă în Franța este marcat prin prezența renumitelor Piețe de Crăciun care împânzesc orașele, numite “Marché de Noël”, unde buna dispoziție și armonia Crăciunului te vor însoți la tot pasul!

Iată care sunt cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Franța.

✔ STRASBOURG este cunoscută drept Capitala Crăciunului, așa că nu este de mirare faptul că cea mai frumoasă Piață de Crăciun din Franța se ține aici. Datează încă din 1570 și se ține în fața Catedralei Notre Dame de Strasbourg, ce îi conferă un aer magic. Sutele de standuri au tot felul de feluri de bunătăți de Crăciun, printre care și "bredele", prăjitura tradițională de Crăciun din Alsacia. Piața va fi deschisă între 25 noiembrie și 31 decembrie 2017.

✔ Cu o tradiție de peste 500 ani, Piața de Crăciun din COLMAR se bucură de o atmosferă desprinsă din basme. Centrul vechi al orașului din Alsacia, aproape în totalitate pietonal, își așteaptă vizitatorii cu nu mai puțin de cinci astfel de târguri cu surprize și bunătăți. O cutie poștală uriașă este pregătită în piața din Petite Venise, ce strânge scrisorile pentru Moș Crăciun. Piețele de Crăciun din Colmar vor fi deschise între 24 noiembrie și 30 decembrie 2017.

✔ PARIS nu se lasă mai prejos și deschide în perioada sărbătorilor 15 Piețe de Crăciun, cu căsuțe din lemn și o atmosferă magică, dar și cu decorațiuni de Crăciun, obiecte festive, produse tradiționale sau obiecte de artizanat. Cele mai vizitate Piețe de Crăciun din Paris sunt cele ținute în Place Saint-Germain-des-Prés, Place du Trocadéro, Gare de l'Est sau în fața Catedralei Notre-Dame de Paris. Acestea vor fi deschise între 15 noiembrie și 31 decembrie 2017.

✔ Piața de Crăciun din LILLE este una dintre cele mai populare din Franța, orașul îmbrăcând o adevărată atmosferă de sărbătoare pentru a crea un tărâm de iarnă fantastic. În Place Rihour vor fi amplasate peste 80 standuri înțesate cu decorațiuni, idei de cadouri și bunătăți tradiționale, precum brânzeturi și produse de patiserie. Iar în Grand Place, o roată de 50 metri oferă priveliști încântătoare către întregul oraș. Piața va fi deschisă între 17 noiembrie și 27 decembrie 2017.

✔ AMIENS sărbătorește în acest an 20 ani de la inaugurarea Pieței de Crăciun. Cu 130 standuri întinse de-a lungul a 2 km, Piața de Crăciun din Amiens expune tot felul de preparate tradiționale, de la macarons până la biscuiții cu migdale "tuiles amienoises", dar și obiecte artizanale aduse de meșteșugari din toate colțurile lumii, inclusiv India sau Canada. Însă nu trebuie ratat nici spectacolul “son et lumiere”, de sunet și lumină, proiectat pe impresionanta catedrală gotică din oraș. Piața va fi deschisă între 24 noiembrie și 30 decembrie 2017.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege din zeci de oferte CityBreak Speciale din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™ pentru a vizita cele mai îndrăgite Piețe de Crăciun din Europa!