Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Revelion la Roma vs Revelion la Paris

Travel Tips CityBreak Special

Paris și Roma, două dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, își așteaptă vizitatorii în orice perioadă a anului, iar Revelionul este o ocazie în plus de a descoperi magia celor două orașe.

Vă invităm să alegeți 😃

FESTIVITĂȚI

Roma este o destinație splendidă tot timpul anului, însă Revelionul sau San Silvestro, cum spun italienii, este un punct de referință. Capitala italiană oferă numeroase oportunități pentru a sărbători cu stil. Indiferent dacă doriți o petrecere elegantă sau o seară relaxată, Roma este orașul celor o mie de petreceri. Fiecare piață este decorată de sărbătoare. Cea mai mare petrecere are loc în Piazza del Popolo, unde trupele locale interpretează muzică live și focuri de artificii luminează cerul. Dacă doriți să vă bucurați de spectacolul de artificii, Colosseum-ul sau Treptele Spaniole sunt alegerile ideale.

În Paris, de Anul Nou, centrul distracției este legendarul bulevard Champs Élysées, unde accesul mașinilor este restricționat, lăsându-le loc petrecăreților. Spectaculoasele focuri de artificii umplu cerul în noaptea de Saint-Sylvestre, completate de priveliștile către Turnul Eiffel, unde sunt proiectate de obicei show-uri de lumină și culoare. Iar dacă vrei să admiri panorama orașului atunci când ceasul bate miezul nopții, trebuie să mergeți la Biserica Sacre Coeur din Montmartre.

TRADIȚII

Un popor care ține la tradiții, italienii respectă obiceiurile de Anul Nou. La miezul nopții ciocnesc cu “spumante” în cadrul unei cine bogate, “cenone”. De la aceasta nu trebuie să lipsească lintea, care se mănâncă după miezul nopții, pentru că aduce bogăție în noul an. De asemenea, atât femeile cât și bărbații poartă lenjerie roșie. În Evul Mediu, culoarea roșie era folosită pentru a preveni bolile și lucrurile rele în general.

Și în Paris se obișnuiește să se servească o masă bogată la trecerea dintre ani. La miezul nopții, francezii au obiceiul de a se săruta pe ambii obraji și de a-și ura “bonne année”. Aici, felicitările nu se trimit de Crăciun, ci conțin urări pentru noul an, iar un obicei foarte practicat în Franța este acela de a dărui bani persoanelor care te servesc: poștașului, portarului sau celor care ridică gunoiul pe stradă.

MÂNCARE

În Roma, masa tradițională de Revelion constă în “cotechino” (un produs similar salamului), “zampone” (picior de porc umplut) și linte, alături de un pahar de Prosecco sau Spumante. La desert se servesc “Panettone” și “Panforte”, o prajitură cu fructe confiate și nuci.

În Paris, masa festivă de Revelion conține în general preparate din gâscă sau curcan, stridii sau foie gras, fără să lipsească șampania.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege destinația preferată pentru vacanța dintre ani: Roma sau Paris!