Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 Piețe de Crăciun din Austria

Travel Tips CityBreak Special Winter Holidays ®

Luminițe colorate, mirosul castanelor și al vinului fiert, colinde și spectacole de Crăciun - atmosfera magică a Piețelor de Crăciun te învăluie și te transportă într-un tărâm festiv.

Iată care sunt cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Austria.

✔ VIENA este fără îndoială locul de neratat, dacă vrei să simți spiritul sărbătorilor austriece. Peste 20 de târguri au loc aici, iar primul astfel de eveniment a avut loc în anul 1298. Piața din fața Primăriei își așteaptă vizitatorii cu un brad uriaș, dar și cu peste 150 căbănuțe cu decorațiuni realizate manual, preparate tradiționale delicioase și alte surprize. Va fi deschisă în acest an între 17 noiembrie și 26 decembrie. De asemenea, în Viena trebuie vizitate și Piețele de Crăciun de la Palatul Belvedere, Maria-Theresien Platz, Altes AKH, Palatul Schönbrunn sau Spittelberg.

✔ INNSBRUCK este recunoscut pentru atmosfera romantică a piețelor sale de Crăciun. Cu aceeași ambianță istorică precum cele vieneze, târgurile de aici sunt amplasate la poalele Alpilor, priveliștile fiind unele deosebite. Dintre cele șase Piețe de Crăciun ale orașului se remarcă cea din Centrul Vechi, în fața faimosului Acoperiș Auriu, unde vei găsi ornamente de Crăciun, obiecte de artizanat, dar și tradiționalele Kiachln, gogoși fierbinți cu sos de afine și Glühwein, vinul fiert. Aceasta va fi deschisă între 15 noiembrie și 23 decembrie 2017.

✔ Christkindlmarkt, cea mai importantă Piață de Crăciun din SALZBURG este amplasată în fața Catedralei și este caracterizată de ghirlandele și luminițele atârnate de-a lungul său. Concertele corului cu colinde tradiționale, spectacolele cu Turmblasen, instrumente de suflat din alamă sau scenele religioase întregesc atmosfera de sărbătoare, de care vă puteți bucura între 23 noiembrie și 26 decembrie 2017.

✔ În GRAZ, Piața de Crăciun din fața Primăriei își așteaptă vizitatorii cu Feuerzangenbowle, un amestec de vin și rom flambat. Un carusel așteaptă și oaspeții mai tineri pentru a-i distra, iar standurile cu decorațiuni realizate manual și cu alte bunătăți tradiționale te vor impresiona în perioada 17 noiembrie - 24 decembrie 2017.

✔ În LINZ, Piața de Crăciun din Piața Centrală are un decor unic, în stil baroc, iar mirosul de turtă dulce și de Linzer Torte atrage curioșii de pretutindeni. Pe lângă delicatesele locale, aceștia profită și de băuturile aromate și obiectele de artizanat tradiționale. În acest an, Piața de Crăciun din Linz va fi deschisă între 18 noiembrie și 24 decembrie.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege din zeci de oferte CityBreak Speciale din colecția Europa Argintie - Silver Europe™ .