Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 Piețe de Crăciun din Germania

Travel Tips Winter Holidays ®

Ce mod mai bun de a te pregăti de Sărbători decât vizitarea unei Piețe de Crăciun autentice?

Și cum nimic nu se compară cu atmosfera unică a târgurilor de Crăciun, îți prezentăm astăzi un TOP 5 al celor mai frumoase din Germania:

✔ Nuremberg - de aproape patru secole, Piața de Crăciun din Nuremberg transformă orașul într-un loc de basm. În jur de 200 expozanți își prezintă mărfurile: turtă dulce, vin fiert, decorațiuni și ornamente, iar conform tradiției, în vinerea de dinaintea începerii Adventului, Christkind sau Îngerul Crăciunului inaugurează evenimentul, recitând povestea târgului. În 2017, Piața de Crăciun de la Nuremberg se desfășoară între 1 și 24 decembrie.

✔ Koln dispune de șapte târguri de Crăciun, însă cel mai frumos este cel din fața impozantei Catedrale. Pe lângă cele peste 160 căsute de lemn numite Buden, cu tot felul de ornamente și bunătăți, aici găsim și cel mai mare brad din regiunea Rhinului. Perioada de desfășurare a evenimentului în acest an este 27 noiembrie - 23 decembrie.

✔ Numită Striezelmarkt, Piața de Crăciun de la Dresda s-a deschis prima oară în 1434, adică acum 582 ani. Numele său vine de la “Stollen”, o prăjitură tradițională cu fructe și stafide. De asemenea, aici găsim și cea mai înaltă “Piramidă de Crăciun”. Are cca. 14 metri și este construită din lemn, în trepte, decorată cu ornamente tradiționale și figurine din lemn.

În acest an, Striezelmarkt va avea loc între 29 noiembrie și 24 decembrie, în piața Altmarkt.

✔ Rothenburg ob der Tauber - Reiterlesmarkt, Piața de Crăciun din micuțul orășel medieval este de o frumusețe scoasă din poveștile cu prinți și prințese. Târgul datează din secolul al XV-lea și impresionează prin atmosfera deosebită, de întoarcere în trecut. Trebuie încercate “Schneebälle” sau “bulgării de zăpadă“, dulciuri tradiționale din aluat de pișcoturi cu glazură de zahăr sau ciocolată. Și tot în superbul oraș poate fi vizitat și un Muzeu al Crăciunului! Piața de Crăciun din Rothenburg este deschisă între 1 și 23 decembrie 2017.

✔ Berlin - capitala Germaniei are peste 60 Piețe de Crăciun, împrăștiate pe bulevarde largi, prin piețe sau chiar și în muzee. Eleganta Gendarmenmarkt își distrează vizitatorii cu acrobați, trupe de dans și coruri, Piața de la Palatul Charlottenburg pregătește diverse delicatese tradiționale, cele de la Potsdamer Platz și Centrul Sony au un aer modern, contemporan, iar Piața Lucia este inspirată din tradițiile scandinave. Acestea sunt deschise în acest an între 27 noiembrie și 31 decembrie.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Intră și tu în atmosfera sărbătorilor cu o vacanță magică. Vezi oferte din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™ AICI.