Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Jamaica vs Cuba

Travel Tips Sejur Exotic

Jamaica este recunoscută pentru buna dispoziție și stilul de viață animat, precum și pentru resorturile exclusiviste. Cuba se remarcă prin unele dintre cele mai bune plaje ale lumii, o istorie încărcată și o cultură remarcabilă.

Cum să alegi între cele două destinații exotice?

LOCALIZARE & VREME

Cele două perle tropicale sunt situate în Bazinul Caraibilor, fiind înconjurate de apele cristaline ale Mării Caraibilor. Cuba este cea mai mare insulă din acest bazin cu peste 300 plaje lungi, în timp ce Jamaica este a treia insulă ca mărime dintre Antilele Mari, după Cuba și Hispaniola. Peisajul său diversificat implică atât lanțuri muntoase, cât și câmpii litorale.

În ceea ce privește temperaturile, cele două destinații sunt caracterizate de o climă tropicală, ceea ce le face să poată fi vizitate pe tot parcursul anului. Totuși, perioada optimă de vizitare este în sezonul uscat, din noiembrie până în aprilie.

STAȚIUNI

Cristofor Columb spunea despre Jamaica că este “cea mai senină insulă pe care o pot vedea vreodată ochii unui om“. Cea mai importantă stațiune a țării, Montego Bay este și al doilea oraș ca mărime din Jamaica. Aici, amestecul dintre agitația orașului și liniștea superbelor plaje atrage turiștii de pretutindeni. Ocho Rios, numit și “Grădina Jamaicăi“, este renumit pentru peisajele sale naturale excepționale, iar plajele din Negril sunt considerate a fi printre primele 10 ale lumii.

În Cuba se remarcă de departe Varadero, cea mai cunoscută destinație litorală a țării, ce se extinde de-a lungul peninsulei Hicacos. Un adevărat centru exclusivist, Varadero a fost numit și “Playa Azul“ și este totodată și cel mai mare complex de resorturi din Caraibe, cu peste 50 hoteluri.

CULTURĂ

Pe lângă apele turcoaz, plajele aurii și resorturi luxoase, Jamaica este recunoscută ca fiind patria lui Bob Marley și a muzicii reggae, a romului și a generației hippie. Cel mai vizitat muzeu al țării este chiar casa lui Bob Marley. De asemenea, celebrul personaj James Bond a fost creat de către Ian Fleming într-un sat de pe coasta nordică a țării. În Cuba, trebuie neapărat să încerci Cuba Libre, băutura inventată pentru a sărbători eliberarea țării de sub stăpânirea ibericilor. Numele acesteia a reprezentat strigătul de bucurie rostit de poporul cubanez. Trabucurile, muzica și bucătăria cubaneză, precum și capitala Havana, cu atmosfera specifică și viața de noapte cu spectacole de cabaret întregesc magia acestei țări spectaculoase.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum, ți-am pregătit oferte noi în Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, în Jamaica și Cuba.