Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri extraordinare despre Praga

Travel Tips CityBreak Special

Praga, frumosul oraș modern și vibrant, o adevărată capitală culturală a Europei, dispune de numeroase obiective și monumente istorice, de locuri frumoase și încântătoare ce te vor face să vrei să revii din nou și din nou!

Însă sunt și lucruri mai puțin știute despre capitala Cehiei. Să le descoperim împreună!

✔ Conform celor de la Guinness, Praga deține recordul pentru cea mai întinsă cetate fortificată din lume. Cetatea din Praga datează din secolul al 9-lea și se întinde pe o suprafață de aproximativ 70 000 m².

✔ Deși nu a vizitat niciodată Praga, John Lennon are un zid dedicat aici. Acoperit cu graffiti și versuri ale formației Beatles, zidul a început să fie pictat după moartea cântărețului și este un semn al libertății de exprimare și al rebeliunii fără violențe.

✔ Podul Charles are o importanță matematică. Regele Charles al IV-lea a pus piatra de temelie a faimosului monument la ora 5.31 în data de 9 iulie 1357. Regele, superstițios și pasionat de astrologie și numerologie a ales această dată pentru că se scrie sub forma 1-3-5-7-9-7-5-3-1 (an, zi, lună, oră).

✔ Despre Praga se spune că produce cea mai bună bere din lume. Nu este de mirare, dat fiind faptul că, conform studiilor, cehii sunt cei mai mari băutori de bere din lume, pe care o numesc “pâine lichidă”. Consumul anual de bere pe cap de locuitor se ridică la cca.150 litri!

✔ Turnul Televiziunii este cel mai înalt monument al orașului, dar și cel mai ireal! Cu 216 metri, turnul susține 9 capsule ce oferă vederi panoramice către oraș, iar în anul 2000, artistul David Cerny a realizat sculpturile a câțiva bebeluși ce se târăsc în sus pe turn.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu mai sta pe gânduri, descoperă și tu Drumul Regal din Praga!