Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Lanzarote vs Gran Canaria

Travel Tips Sejur Exotic

Nu e de mirare că Insulele Canare erau numite odinioară Insulele Fortunate. Arhipelagul vulcanic format din șapte insule și amplasat mai aproape de Africa decât de Europa constituie o destinație perfectă de vacanță. Lanzarote și Gran Canaria, două dintre preferatele turiștilor, ne conving de acest lucru.

Pe tine care te atrage mai mult?

LOCALIZARE & VREME

Ambele insule fac parte din cele șapte insule principale ale Arhipelagului Canarelor, situat în Oceanul Atlantic. Lanzarote este situată în vestul Marocului, la aproximativ 140 km de coasta acestuia, iar între Gran Canaria și continentul african sunt în jur de 210 km. Gran Canaria este cea de-a treia insulă ca mărime a arhipelagului, fiind numită și “un continent în miniatură”, datorită diversității climatice și geografice de pe suprafața sa.

Ambele insule se remarcă prin aceleași condiții de temperatură și pot fi vizitate pe tot parcursul anului. În orice perioadă din an apa este suficient de caldă pentru a înota, oscilând între 18℃ în lunile de iarnă și 22℃ în celelalte luni. În ceea ce privește temperatura aerului, aceasta măsoară până la 30℃ în cea mai caldă lună a anului, iar iarna nu coboară sub 18℃.

PLAJE

În Lanzarote sunt peste 100 plaje cu nisip auriu, iar apele sunt excelente pentru practicarea surfing-ului. Cele mai frumoase plaje sunt considerate cele din Papagayo, însă turiștii le apreciază și pe cele din Costa Teguise, Playa Blanca sau Puerto del Carmen. Mai dezvoltată din punct de vedere turistic, Gran Canaria se mândrește cu 133 de plaje cu diferite particularități și tipuri de nisip, dintre care cea mai mare este cea din Maspalomas. Alte plaje preferate de câtre turiști sunt Playa del Ingles, San Agustin, Amadores sau Puerto de Mogan.

ACTIVITĂȚI

Apele calde ale Oceanului Atlantic oferă condiții excelente pentru practicarea diverselor sporturi nautice atât în Lanzarote cât și în Fuerteventura. Datorită accentuatului peisaj vulcanic, Lanzarote este preferat în special de exploratorii şi admiratorii vulcanilor, iar Parcul Național Timanfaya atrage prin vulcanul Islote de Hilario. Gran Canaria se evidențiază prin numeroasele parcuri acvatice și de distracție, precum Aquasur, Ocean Park, Palmitos Park sau Holiday World.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum de noile oferte din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®: Lanzarote, un mic paradis în Canare și Mereu la plajă în Gran Canaria.