Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri extraordinare despre Domul din Milano

Travel Tips CityBreak Special

Cel de-al doilea oraș ca mărime din Italia, Milano este un oraș special, sofisticat și elegant, demn de trecut pe lista orașelor de văzut cel puțin o dată în viață. Iar Domul din Milano este de departe cea mai impresionantă atracție a orașului.

Merită să știi cât mai mult despre această catedrală, una dintre cele mai mari ale lumii, așa că azi îți împărtășim 5 lucruri extraordinare pe care le-am aflat despre Domul din Milano:

✔ Este cea de-a doua catedrală ca mărime din Italia și cea de-a treia din lume, acoperind o suprafață de 11 700 m², adică o întreagă stradă a orașului!

✔ Domul din Milano are mai multe statui decât orice altă clădire din lume. Conform site-ului oficial al catedralei, este decorată de 3400 statui și 700 de figuri în relief din marmură.

✔ Cea mai cunoscută dintre statuile Domului este La Madonnina, așezată în vârful turlei principale, înaltă de 4,16 metri și poleită cu peste 6000 de foițe de aur pur. Statuia o înfățișează pe Fecoara Maria, sfânta protectoare a orașului.

✔ Construcția catedralei a durat peste 600 ani, iar Napoleon Bonaparte a avut un rol important în finalizarea acesteia. A fost încoronat aici rege al Italiei și are chiar și o statuie pe una dintre cele 135 turle.

✔ Lângă intrarea principală, un cadran solar poate fi văzut pe podea. Deși a fost plasat acolo încă din 1768, de către astronomii de la Accademia di Brera, acesta este extrem de precis și chiar folosit pentru a regla ceasurile din oraș!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele Domului din Milano și nu rata o vacanță inedită: Milano, metropola efervescentă a Italiei.