Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Evenimentele lunii decembrie - Roma vs Paris

Travel Tips CityBreak Special

Roma și Paris sunt două dintre cele mai vizitate capitale europene, iar dacă plănuiți o vacanță în luna decembrie într-unul din cele două orașe, iată ce nu trebuie să ratați:

CONCERTE

Luna decembrie este luna concertelor de operă în Roma, cu mai multe reprezentații. Însă este și luna concertelor de Crăciun, în special concerte de muzică clasică. Concerto Barocco di Natale are loc pe 21 decembrie în Biserica Sant'Agnese in Agone. În Paris în schimb, Elton John și Orchestra Metropolitană din Montreal vor avea concerte în primele două zile ale lunii.

FESTIVITĂȚI

În Roma are loc pe 13 decembrie Ziua Sfintei Lucia, o importantă sărbătoare a orașului. O paradă colorată între Castelul Sant’Angelo și Piața Sfântul Petru care atrage numeroși spectatori. Iar pe 31 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Silvestru, Piazza del Popolo atrage cea mai numeroasă mulțime, cu muzică, dansuri și focuri de artificii. Pe 1 și 2 decembrie, muzeul Luvru din Paris găzduiește Le Festival des Meilleurs Vins, o întâlnire între producătorii de vinuri și iubitorii acestei băuturi. Iar pe tot parcursul lunii decembrie, parcul Disneyland va fi îmbrăcat în haine de iarnă, cu parade și alte evenimente atât pentru copii, cât și pentru adulți.

PIEȚE DE CRĂCIUN

Ca toate marile orașe ale Europei, atât Roma cât și Paris găzduiesc mai multe Piețe de Crăciun.

În Roma, cea mai importantă este cea din Piazza Navona, unde fântânile Bernini sunt înconjurate de standurile cu ornamente și decorațiuni, jucării, dulciuri sau vin spumant. Iar lângă Piazza di Spagna va fi amplasat un patinoar. Cea mai mare și mai vizitată Piață de Crăciun din Paris este piața de pe Avenue des Champs-Elysées. Satul de Crăciun Trocadero sau piețele mai mici din Place Saint Sulpice sau Place Saint Germain des Prés își așteaptă vizitatorii cu vin fiert, turtă dulce și ciocolată, dar și cu colinde tradiționale.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu pierde niciun eveniment și alege destinația preferată: Roma sau Paris!