Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 atracții de neratat în Roma

Travel Tips CityBreak Special

“Orașul Etern”, “Orașul de pe Șapte Coline”, “Caput Mundi”, oricum o numim, Roma este un oraș magic, unde la fiecare pas întâlnim urme ale unei istorii mărețe.

Iată care sunt atracțiile pe care trebuie neapărat să le vezi când ajungi în Roma:

✔ Colosseumul, simbolul Romei, numit și “Amfiteatrul Flaviilor”, este cel mai mare amfiteatru al lumii antice, cu o capacitate de 70 000 locuri. Iar de la 1 noiembrie, două noi niveluri se vor deschide pentru vizitatori.

✔ Fontana di Trevi, cea mai celebră fântână a orașului, este dedicată zeului Neptun. În fiecare noapte, în jur de 3000 euro sunt scoși de pe fundul fântânii și utilizați în scopuri caritabile.

✔ Pantheonul, templul tuturor zeilor, este singura construcție din lume ce a rămas cu acoperișul original din perioada romană. Fără ferestre, lumina pătrunde în monument printr-o deschizătură din centrul cupolei, cu diametrul de 9 metri.

✔ Bocca della Verita, sculptura devenită celebră după ce a apărut în filmul “Vacanță romană” cu Audrey Hepburn, este însoțită de legende conform cărora monumentul ar fi un detector de minciuni pentru partenerii infideli.

✔ Forumul Roman, inima Romei Antice, este cel mai mare sit de săpături arheologice din Roma. Printre ruinele forumului se găsește și Templul vestalelor, unde era păstrată flacăra sacră a Romei, simbolul ce ardea continuu.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă atracțiile de neratat ale Romei într-un CityBreak Special CMB: "Pe urmele "Illuminati".