Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri extraordinare despre Sagrada Familia

Travel Tips CityBreak Special

Toată lumea știe că Sagrada Familia este simbolul Barcelonei. Dar cunoscuta biserică este mai mult de atât, este una dintre atracțiile de top ale întregii lumi și opera la care Antoni Gaudi a lucrat timp de 40 ani.

Iată 5 lucruri interesante despre cea mai cunoscută biserică din Barcelona:

✔ Construcția Sagradei Familia va dura mai mult decât construcția piramidelor egiptene. Începută în 1882, aceasta ar trebui finalizată în 2026, deși se așteaptă ca lucrările să dureze până în 2040. Construcția Marii Piramide a durat doar 20 ani.

✔ Atunci când va fi terminată, Sagrada Familia va avea 18 turnuri, ce îi reprezintă pe cei 12 apostoli, cei 4 evangheliști și pe Fecioara Maria, iar cel mai înalt, din mijloc, îl va reprezenta pe Iisus Hristos.

✔ Are trei fațade, dintre care Fațada Nativității a fost terminată chiar de Gaudi, iar sculpturile de aici sunt inspirate din copilăria lui Iisus. Celelalte două sunt Fațada Patimilor, numită astfel după Patimile lui Iisus și Fațada Gloriei, la care se lucrează încă și care simbolizează originile omului.

✔ Deși majoritatea catedralelor au structuri în unghiuri drepte, Gaudi a considerat că Sagrada Familia ar trebui construită astfel încât să reflecte elemente din natură, cu arcuri naturale. Structura interioară este susținută de stâlpi care arată ca niște trunchiuri de copaci.

✔ Când va fi finalizată, Sagrada Familia va fi cea mai înaltă clădire religioasă din Europa. Turnul central va măsura 170 metri, însă nu va depăși ca înălțime muntele Montjuic, de 185 metri și va respecta astfel credința lui Gaudi: creațiile lui Dumnezeu nu trebuie depășite.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Vrei să afli mai multe dintre secretele Barcelonei? Alege un CityBreak Special și Simte pasiunea blau-grana la Barcelona!