Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Dublin vs Berlin

Travel Tips CityBreak Special

Dublin și Berlin sunt două orașe relaxante, cu o istorie bogată, dar și cu o atmosferă tinerească, plină de viață. Ele se află în mod constant printre preferințele de top ale turiștilor europeni.

Pe tine care te atrage?

OBIECTIVE TURISTICE

Un oraș fermecător și cosmopolit, Dublin se bucură de o multitudine de obiective turistice, ce atrag în jur de 4 milioane de vizitatori anual în capitala Irlandei. Castelul Dublin, folosit în prezent pentru recepții prezidențiale, Catedrala Sf Patrick, cea mai mare biserică din Irlanda, Colegiul Trinity, cea mai veche universitate a țării, frecventată de Jonathan Swift sau Oscar Wilde, Guinness Storehouse, muzeul dedicat berii Guinness sau Distileria Old Jameson sunt doar câteva dintre acestea.

În Berlin, la tot pasul există semne ale trecerii acestuia prin Războiul Rece, dintre care cele mai importante sunt ruinele Zidului Berlinului. Însă simbolul Berlinului este Poarta Brandenburg, iar alte obiective ce merită vizitate sunt Turnul Televiziunii, piețele Gendarmenmarkt și Potsdamer, Palatul Charlottenburg sau Reichstag, clădirea parlamentului german.

SPAȚII VERZI

Dublin se numără printre cele mai verzi orașe europene, cu mai multe spații verzi pe km² decât orice altă capitală a continentului. Cele mai mari parcuri sunt Phoenix Park, Herbert Park și St Stephen's Green. Însă nici Berlin nu e cu mult mai prejos. 16,4% din suprafața orașului este acoperită cu spații verzi în Dublin, pe când în Berlin, spațiile verzi ocupă 14,3% din suprafața orașului. Tiergarten este parcul central din Berlin, ce acoperă peste 250 ha, iar Volkspark Friedrichshain este cel mai vechi parc al orașului.

VIAȚĂ DE NOAPTE

Ambele orașe se bucură de o atmosferă relaxantă și cu o viață de noapte animată. În Dublin, centrul vieții de noapte este districtul Temple Bar, cu artere pietonale, magazine, cluburi și pub-uri precum Bobs, Buskers, Farringtons sau Fitzsimons. În Berlin, cluburile nu au oră de închidere. Clubul Berghain este considerat a fi cel mai bun club de muzică techno din lume, iar Höfe Hackesche este cea mai activă zonă pentru petrecăreți din Berlin.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum vacanța din Colecția Culorile Orașului - City Colours®: Din Dublin spre Podul Uriașilor sau Berlin: istorie și ciocolată.