Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Viena

Travel Tips CityBreak Special

Viena este orașul ce te surprinde de fiecare dată, cu atmosfera sa specială, bogată în istorie și tradiție, dar și tinerețe și prospețime. Indiferent dacă ești un fan al muzicii, al istoriei sau al bucătăriei, Viena este locul potrivit pentru tine!

Iată ce nu trebuie să ratezi data viitoare când vizitezi capitala Austriei:

✔ Catedrala Sf. Stefan sau Stephansdom, emblema Vienei, este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Europa și cel mai reprezentativ astfel de edificiu al Austriei. Domul măsoară 107 metri în lungime şi 34 metri în lăţime și are patru turnuri, cel mai înalt fiind cel sudic, de 136 metri.

✔ Palatul Schönbrunn, construit pentru a rivaliza cu Versailles, este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice europene în stil baroc. Complexul, reședință de vară a împărătesei Sisi în timpul Dinastiei Habsburgilor, este format din palatul cu cele 1441 de încăperi, parcul, fântânile și statuetele, dar și cea mai veche grădină zoologică din lume.

✔ Palatul Imperial Hofburg este locul din care a fost condus Imperiul Habsburg timp de peste 700 ani, până în 1918. Astăzi, clădirea în stil baroc găzduiește biroul Președintelui Austriei, precum și un important centru de conferințe și numeroase expoziții de artă.

✔ Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate peste 50 spectacole de operă și balet, la un nivel artistic ridicat, în aproximativ 300 zile, în fiecare stagiune.

✔ Palatul Belvedere, un impozant complex în stil baroc, adăpostește una dintre cele mai valoroase colecții de artă ale țării. Complexul este format din două palate, Belvedere Superior și Belvedere Inferior.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

E timpul să alegi și tu un CityBreak Special la Viena din Colecția Culorile Orașului - City Colours®.