Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în CARAIBE: Mexic vs Republica Dominicană

Travel Tips

Mexicul este cunoscut pentru plajele sale, atmosfera primitoare și cultura impresionantă. Republica Dominicană ne uimește prin peisajele fabuloase, oamenii calzi și serviciile de calitate.

Cum alegi între cele două destinații din #Caraibe?

STAȚIUNI

#Cancun, principala destinație mexicană, este una dintre destinațiile turistice de top ale lumii. Doar o mică plajă până în anii 70, s-a dezvoltat rapid, devenind un adevărat centru turistic, unde vizitatorii au parte de relaxare, distracție, snorkeling si scuba-diving, golf, pescuit sportiv sau drumeții în junglă. În schimb, perla Republicii Dominicane este #PuntaCana, ale cărei plaje sunt considerate unele dintre cele mai bune din lume. Cele mai cunoscute sunt: Punta Cana Beach, Playa Juanillo, Playa Cabo Engano, Cabeza de Toro, Bavaro Beach. Stațiunea beneficiază și de numeroase facilități pentru agrement, dar și alte atracții.

RESORTURI

Atunci când vine vorba de resorturi, ambele destinații oferă un număr mare de resorturi de 5 stele, cu All Inclusive, care nu vor dezamăgi. De asemenea, sunt nelipsite serviciile de calitate și personalul amabil. Printre cele mai apreciate resorturi mexicane se numără Luxury Bahia Principe Akumal, Dreams Tulum Resort & Spa sau The Royal Suites Yucatan, iar dintre cele din Republica Dominicană, specialiștii noștri recomandă Luxury Bahia Principe Bouganville, Bavaro Princess All Suites sau Gran Bahia Principe Cayacoa, toate de 5 stele.

MÂNCARE

Bucătăria mexicană este renumită pentru aromele sale intense, decorațiunile colorate și varietatea de condimente. Cele mai cunoscute preparate sunt tacos, quesadilla, burritos și tamales, însoțite de faimoasa tequila. În Republica Dominicană, locuitorii își numesc bucătăria tradițională “comida criolla”, un amestec de influențe spaniole, africane și cele ale populației indigene Taino. Printre preparatele tradiționale se numără sancocho, chicarrones de pollo sau pescado de coco, iar băuturile preferate de localnici sunt berea şi romul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te așteaptă ofertele din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Mexic și Republica Dominicană.