Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Malaga vs Nisa

Travel Tips

Malaga și Nisa, două orașe cosmopolite de pe malul Mării Mediterane, care se definesc prin: eleganță, cultură, istorie, plajă și distracție.

Pe tine care te convinge?

LOCALIZARE

Situat pe Costa del Sol, la 120 km de coasta nordică a Africii, Malaga este unul dintre cele vechi orașe europene și totodată cel mai sudic mare oraș european. Nisa, cel de-al cincilea oraș ca mărime al Franței și cel mai mare oraș al Coastei de Azur, este situat în sud-estul țării, pe coasta Mării Mediterane și la poalele Alpilor Maritimi. Poziţionată strategic între Monte Carlo şi Cannes, Nisa devine și mai atractivă din acest motiv.

ATRACȚII TURISTICE

Malaga a avut parte de o istorie zbuciumată, reflectată în diversitatea stilurilor arhitecturale și a culturii bogate. Principala atracție turistică este centrul istoric al orașului, iar printre monumentele de neratat se numără Catedrala - una dintre cele mai impunătoare construcții ale orașului, Muzeul Picasso - cel mai mare muzeu dedicat artistului, Portul Malaga și Castelul Alcazaba, o fortificație maură. Nisa este una dintre cele mai căutate destinații europene datorită diversității obiectivelor și a activităților. Printre obiectivele preferate de turiști se numără Catedrala Notre Dame de Cimiez, Vieux Nice - orașul vechi, Muzeul Matisse, Muzeul de Artă și Galeriile Jean Renoir.

PLAJE

Nicio vizită într-una din aceste două destinații nu este completă fără o escapadă la plajă. Cele 16 plaje din Malaga au o lungime de 15 km, dintre acestea remarcându-se La Malagueta, situată cel mai aproape de oraș și accesibilă prin intermediul promenadei. Plajele întinse din Nisa, cu activitățile sportive ce se pot practica aici, fac din această stațiune preferata celor ce vizitează Coasta de Azur. Baie des Anges, plaja ce se întinde de-a lungul bulevardului emblematic al orașului, Promenade des Anglais, este cea mai populată. Alte plaje ce trebuie încercate în Nisa sunt Beau Rivage, Voilier sau Sainte Helene.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi: Malaga - aer de vacanță sub soarele Mediteranei sau Nisa, regina Coastei de Azur?