Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 lucruri inedite despre Florența

Travel Tips

Despre Florența, orașul de pe râul Arno, s-au scris multe pentru că este pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii.

Iată câteva lucruri mai puțin știute despre “Leagănul Renașterii”:

✔ Florența este atât de frumoasă, încât te poate face să îți fie rău! Aici a luat naștere “sindromul Stendhal”, de la filosoful francez care a spus că atât de multă frumusețe te poate face să amețești 😃

✔ Florența este orașul cu cea mai mare densitate de monumente și obiecte de artă medievale și renascentiste. Conform celor de la UNESCO, aproape o treime din operele de artă ale lumii sunt păstrate aici.

✔ Ponte Vecchio este singurul pod din Florența ce a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. În 1944, toate podurile din Florența au fost distruse de naziști, cu excepția acestuia, tocmai datorită frumuseții sale.

✔ Coridorul Vasari, ce face legătura între Palazzo Vecchio și Palazzo Pitti, a fost creat pentru ca familia Medici să se poată deplasa mai ușor între cele două palate. Coridorul a fost prevăzut cu găuri în podea pentru a se putea asculta ce zic trecătorii.

✔ Pe partea stângă a zidului Domului se poate vedea sculptat capul unei bovine - “Il Cornuto”, așa cum îi spun localnicii. Conform istoriei, sculptura are rolul de a onora animalele exploatate de-a lungul anilor în care a fost construit Domul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te invităm în Florența, orașul perfect pentru o Incursiune în lumea brandurilor italiene.