Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Londra vs Paris

Travel Tips

Londra vs Paris este una dintre cele mai mari și mai vechi rivalități, o competiție continuă a celor două națiuni. Cele două orașe se aseamănă prin cultura lor bogată, dar cine ar câștiga dacă ar fi să le punem să se confrunte?

Așadar, Big Ben sau Turnul Eiffel? Tate sau Luvru? St. Paul sau Notre Dame? Tu ce alegi?

DATE GENERALE

Dacă vorbim de vechimea orașelor, cele două capitale datează din aceeași perioadă. În cazul ambelor, cea mai veche dovadă a unei așezări umane este în jurul anului 4500 î. Hr. În prezent, Londra are o suprafață de cca. 1572 kmp și o populație de 8 mil. locuitori, iar Parisul doar 105 kmp și 2,2 mil. locuitori.

ATRACȚII

Media turiștilor ce vizitează Londra anual este de 16 milioane, în timp ce în Paris ajung 14 milioane de vizitatori în fiecare an. În Londra, în topul primelor trei atracții turistice se clasează turnul cu ceas Big Ben, London Eye și British Museum, în timp ce în Paris, acest top este ocupat de Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și Arcul de Triumf. Dacă vizitatorii Orașului Luminii se pot plimba pe cele 37 poduri din oraș, în Londra au la dispoziție doar 15 astfel de poduri. Iar dacă vorbim de muzee, Londra are 240, iar Paris - 153.

TRANSPORT

Dacă Londra are cea mai veche rețea de metrou din lume, trebuie știut că Parisul o are pe cea de-a doua. Și aici este o luptă strânsă, pentru că Parisul se mândrește cu 300 de stații de metrou, față de cele 270 ale capitalei britanice. Însă Londra revine în luptă cu numărul taxiurilor, depășindu-l pe cel al Parisului cu peste 6000 mașini. Și să nu uităm de autobuzele etajate pe care le oferă Londra, în număr de 75 000.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Am pregătit vacanțe inedite pentru fiecare oraș: Windsor, Oxford și Stonehenge și Învață să "brutărești" la Paris.