Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA CAPITALELOR IMPERIALE: Praga vs Viena

Travel Tips

Praga are castele impresionante, străduțe pietruite, poduri istorice și cea mai bună bere. Viena se mândrește cu clădiri elegante, întinse spații verzi și parcuri, muzee spectaculoase și cea mai bună muzică clasică. Cele două orașe sunt atât de asemănătoare, dar totuși, fiecare are farmecul său.

Care te-a cucerit?

ATRACȚII TURISTICE

Praga și Viena sunt două dintre cele mai vizitate și mai atractive orașe europene, cu o densitate foarte mare a obiectivelor turistice. Oricine merge în Praga trebuie să vadă Castelul Praga - cel mai mare complex medieval din Europa, Podul Carol, Catedrala Sfântul Vitus, inedita “Casă care dansează” sau imensa Grădină Zoologică. Însă nici Viena nu se lasă mai prejos, cu obiective recunoscute la nivel mondial, precum Palatele Schönbrunn și Hofburg, Catedrala Sfântului Ștefan, Casa lui Mozart sau Opera de Stat.

TRANSPORT

Cele două orașe oferă locuitorilor și turiștilor sisteme dezvoltate de transport în comun, format din linii de metrou, tramvai și autobuz. În Praga, acesta este format din trei linii de metrou, 30 linii de tramvai și funicularul Petrin. Interesant este faptul că la definirea costului nu contează distanța, ci timpul petrecut într-un anumit mijloc de transport. În Viena, aceleași bilete sunt valabile atât pentru tramvaie și autobuze, cât şi pentru cele cinci linii de metrou. Un bilet perforat este valabil până la sosirea la destinaţie, chiar dacă se schimbă mijlocul de transport.

MÂNCARE

Dacă vorbim despre mâncare și preparate tradiționale, Viena se detașează cu preparate rafinate, clasice și moderne în același timp și, bineînțeles, cunoscute în întreaga lume. Dar când ajungi în Praga trebuie să încerci “Svičková” - carne de vită cu legume și sos de smântână, Gulașul - tocană de legume cu carne, “Knedlíky” - găluște din cartofi și pâine și “Palačinky” - un tip de clătite. În schimb, în capitala Austriei vei savura celebrul șnițel vienez, wurștii tradiționali, cornurile cu nucă “Kipferl” și prăjitura “Linzer”.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două CityBreak-uri Speciale din Colecția Culorile Orașului - City Colours®, două orașe care te vor cuceri: Drumul Regal din Praga și Pe urmele lui Mozart la Schonbrunn